fbpx
Connect with us

Laurențiu LEOREANU, deputat PNL de Neamț: „Mi se pare important ca un parlamentar să răspundă la urgențele din societate și să fie atent la nevoile stringente ale cetățenilor”

laurentiu-leoreanu,-deputat-pnl-de-neamt:-„mi-se-pare-important-ca-un-parlamentar-sa-raspunda-la-urgentele-din-societate-si-sa-fie-atent-la-nevoile-stringente-ale-cetatenilor”

Revista Moldova Invest

Laurențiu LEOREANU, deputat PNL de Neamț: „Mi se pare important ca un parlamentar să răspundă la urgențele din societate și să fie atent la nevoile stringente ale cetățenilor”


Collage Maker 03 Nov 2023 01 58 PM 5600 - Moldova Invest

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL de Neamț este membru în Comisia pentru administrație publică şi amenajarea teritoriului, fiind ales și Vicepreşedinte al Biroului Permanent al Camerei Deputaților (din februarie 2021)

Deputatul este la al doilea mandat de parlamentar. Din luna martie 2022, face parte din Comisia pentru  apărare, ordine publică și siguranță națională, iar din septembrie 2022, conduce această comisie, o funcție de înaltă responsabilitate, mai ales în actualul context geopolitic.

Din februarie 2022,  a fost reales vicelider al Grupului Parlamentar al PNL.

Deputatul Laurențiu Leoreanu este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republia Azerbaidjan, unde îndeplinește și funcția de vicepreședinte.

De asemnea este membru al Grupului Pro-America și mai face parte și din Grupul Ecumenic pentru Rugăciune din Parlamentul României.

În cadrul interviului, acesta a oferit informații cu privire la proiecte și activități de interes public, în care este direct implicat.

Unele dintre acestea sunt proiectele ce vizează conducătorii auto, cu accent pe problematica consumului de alcool și droguri la volan.

A abordat și tema războiului din Ucraina, ținând să asigure cetățenii că situația este sub control.

Laurențiu Leoreanu a oferit detalii și despre stadiul proiectelor ce includ Autostrada A7 (București-Bacău-Roman-Pașcani-Suceava) și Autostrada A8 (Tg. Mureș-Tg.Neamț-Iași-Ungheni), Spitalul Regional din Iași, canalul Siret-Bărăgan.

În calitate de deputat,  ce proiecte de lege ați depus pe parcursul acestui an, individual sau împreună cu colegii de partid, şi ce proiecte aveți în lucru la începutul acestei sesiuni parlamentare?

În calitate de deputat PNL din circumscripția electorală nr. 29 Neamț, de la începutul mandatului am reușit să inițiez și să coinițiez 149 de propuneri legislative, din care 46 s-au concretizat în legi.

2 - Moldova Invest

Avem proiecte pe care le-am inițiat și le-am adoptat, dar și unele care se află în analiză în cadrul comisiilor parlamentare de specialitate, cum ar fi cele referitoare la circulația rutieră.

Unul dintre aceste proiecte vizează reglementarea circulației autoturismelor cu volan pe partea dreaptă.

Pentru acest proiect am depus o serie de amendamente ce consolidează inițiativa legislativă. Acesta a primit un raport de adoptare în Comisia pentru Apărare, Ordine publică și Siguranță Națională.

Ne dorim să garantăm un nivel înalt de siguranță rutieră atât șoferilor, cât și celorlalți participanți la trafic, însă acest efort poate avea succes doar în colaborare cu cetățenii.

“Rolul unui pachet legislativ este de a reglementa relația cetățeanului cu entitățile statului”

3 - Moldova Invest

Am propus în comisii un proiect de lege, fiind unul dintre inițiatori, privind acordarea de vouchere de vacanță și în sectorul privat.

Avem în vedere să stimulăm mediul de afaceri și să oferim angajaților posibilitatea unui concediu în țară.

Inițiativele legislative formulate, atât personal, cât și împreună cu colegii, privesc, pe de o parte, reglementarea unor măsuri menite să vină înspre siguranța cetățeanului, iar pe de altă parte, îmbunătățirea nivelului de trai, ținând cont de contextul global actual.

„Am inițiat un proiect de lege prin care propun înăsprirea pedepselor pentru persoanele care conduc su


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top