fbpx
Connect with us

Liviu RUSU: „Centrul de Afaceri Ucraineano-Român din Cernăuți a venit în sprijinul oamenilor de afaceri, oferindu-le atât asistență juridică pentru înființarea noilor societăți, cât și servicii de contabilitate, consultanță fiscală și servicii de comisionar vamal”

liviu-rusu:-„centrul-de-afaceri-ucraineano-roman-din-cernauti-a-venit-in-sprijinul-oamenilor-de-afaceri,-oferindu-le-atat-asistenta-juridica-pentru-infiintarea-noilor-societati,-cat-si-servicii-de-contabilitate,-consultanta-fiscala-si-servicii-de-comisionar-vamal”

Revista Moldova Invest

Liviu RUSU: „Centrul de Afaceri Ucraineano-Român din Cernăuți a venit în sprijinul oamenilor de afaceri, oferindu-le atât asistență juridică pentru înființarea noilor societăți, cât și servicii de contabilitate, consultanță fiscală și servicii de comisionar vamal”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


MixCollage 27 Dec 2023 10 06 AM 9771 - Moldova Invest

Într-un peisaj economic dinamic și în continuă schimbare, dezvoltarea relațiilor comerciale și a parteneriatelor între țări reprezintă un aspect esențial pentru prosperitatea și creșterea durabilă. În acest context, Centrul de Afaceri Ucraineano-Român din Cernăuți a devenit un pilon fundamental pentru sprijinirea și dezvoltarea afacerilor dintre Ucraina și România

Acest centru modern de resurse și expertiză se impune ca un instrument valoros pentru promovarea mărfurilor pe piețele externe, facilitarea colaborărilor între parteneri și atragerea investitorilor.

WhatsApp Image 2023 12 27 at 09.51.59 96202196 - Moldova Invest

Liderul din spatele acestui centru, Liviu Rusu, a contribuit semnificativ la conturarea și consolidarea relațiilor comerciale și de afaceri dintre cele două țări. Cu o abordare strategică și o perspectivă amplă asupra provocărilor și oportunităților din mediul de afaceri, Liviu Rusu a pus bazele unei inițiative care sprijină cu încredere dezvoltarea potențialului economic al Ucrainei și României.

În cadrul interviului, am explorat obiectivele, activitățile cheie și rolul principal al Centrului de Afaceri Ucraineano-Român, precum și modul în care acesta a reacționat și a adaptat strategiile în fața provocărilor economice semnificative, cum ar fi situația generată de războiul din Ucraina și instabilitatea în regiune.

Vă rugăm să caracterizați pe scurt obiectivele și rolul principal al Centrului de Afaceri Ucraineano-Român, în susținerea și dezvoltarea afacerilor dintre Ucraina și România.

Centrul de Afaceri Ucrainean-Român a fost înființat în 2014, în colaborare cu doi parteneri din Ucraina, cu diverse expertize în consultanță juridică și financiară. Această inițiativă a reprezentat o modalitate de a oferi clienților din ambele țări servicii și consultanță în afaceri, contabilitate și fiscalitate. Într-o zonă transfrontalieră în care migrația mediului de afaceri și accesul la noi piețe au fost întotdeauna esențiale, Centrul a intervenit pentru a sprijini oamenii de afaceri cu asistență juridică pentru înființarea de societăți și servicii de contabilitate și consultanță fiscală.

WhatsApp Image 2023 12 27 at 09.52.10 7f106988 - Moldova Invest

Ce proiecte cheie au fost inițiate sau se află în proces de desfășurare în cadrul Centrului de Afaceri Ucrainean-Român?

În parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Suceava, mai mulți producători ucraineni au fost ajutați să-și înființeze societăți comerciale în România și să participe la târguri, cum ar fi Târgul de nunți din Suceava.

Invazia militară rusă din 24 februarie 2022 a schimbat radical sferele economice și sociale. Înainte de război, cei mai mari furnizori de combustibil pentru benzinăriile ucrainene erau Rusia și Belarus. Astfel, piața ucraineană a combustibilului a suferit serios din cauza războiului, cu o scădere semnificativă a ofertei.

Bombardarea rafinăriilor și depozitelor de petrol în Ucraina a agravat situația. Atacurile constante ale Rusiei au vizat să distrugă capacitatea de producție a combustibilului ucrainean, având ca rezultat creșterea prețurilor carburanților și întreruperea aprovizionării.

Centrul de Afaceri s-a implicat în importul de motorină și benzină din România, căutând alternative în fața dificultăților. De asemenea, Centrul dezvol


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top