fbpx
Connect with us

Marius HANGANU, Co-fondator Tremend: “Suntem în Iași să rămânem, să construim, să creștem și chiar să ajutăm comunitatea”

marius-hanganu,-co-fondator-tremend:-“suntem-in-iasi-sa-ramanem,-sa-construim,-sa-crestem-si-chiar-sa-ajutam-comunitatea”

Revista Moldova Invest

Marius HANGANU, Co-fondator Tremend: “Suntem în Iași să rămânem, să construim, să creștem și chiar să ajutăm comunitatea”


Collage Maker 01 Sep 2023 09 38 AM 8123 - Moldova Invest

Piața Tech din Iași a mai crescut cu încă o importantă companie de software ce și-a anunțat oficial prezența în decursul lunii mai, iar Marius Hanganu – Senior Vice President & Managing Director și Co-fondator Tremend și-a anunțat intenția de a dezvolta aici o echipă performantă care să crească împreună cu această companie de top

Tremend Software Consulting este o companie specializată în furnizarea de servicii de consultanță, strategie și implementare pentru soluții software complexe, programe de inovare și management de produs, fiind un partener de încredere în tehnologie și inovație pentru clienții Global 500 pentru cele mai complexe și importante proiecte software ale acestora.

deschidere birou tremend iasi 1 - Moldova Invest

Compania este rezultatul muncii de 17 de ani a unei echipe ce a crescut constant din 2005, de la micul business de consultanță înființat atunci de către Ioan Cocan și Marius Hanganu, doi ingineri IT, prieteni din studenție ce știau să dezvolte soluții software. În prezent, compania s-a transformat într-un business recunoscut internațional, având un portofoliu cu peste 800 de proiecte de anvergură, inclusiv pentru instituții ale Comisiei Europene, iar soluțiile lor sunt folosite de peste 60 de milioane de oameni din întreaga lume.

Fiind compania cu cea mai alertă evoluție din România, Tremend și-a asigurat în repetate rânduri poziții onorabile în topuri precum Deloitte Technology Fast 50 CE, INC 5000, Deloitte Technology Fast 500 EMEA și de patru ori consecutiv în Financial Times 1000 Europe.

Totodată, a fost nominalizată în categoria Impact Star în clasamentul Deloitte Technology Fast 50 CE pentru inovație și impactul pozitiv asupra societății. În plus, Tremend a fost selectată partener tehnologic al Comisiei Europene, ceea ce înseamnă că ajută instituțiile Comisiei Europene în procesul de digitalizare și inovare.

Având peste 400 specialiști IT în acest moment, compania s-a alăturat celor mai dinamici furnizori de tehnologie. Cuvântul care stă la baza dezvoltării companiei a fost încă de la început inovația.

20230516 193531 01 scaled - Moldova Invest

Echipa a dezvoltat și inovat constant, implementând soluții de tipul IoT în domeniul auto, conectivitate în cloud sau Big Data, tehnologii emergente precum Inteligența Artificială, Machine Learning, și blockchain și integrându-le în produse software dezvoltate pentru sectoare precum telecom, financiar, auto și retail  înainte ca aceste tehnologii să devină populare și folosite la scară largă.

Tremend o cifră de afaceri totală de peste 100 de milioane de lei, dar un lucru mai puțin cunoscut este faptul că această companie, deși fondată de antreprenori români, a început mai întâi cu o serie de clienți de peste granițe și abia după ce s-a consolidat, a început să lucreze și cu o serie de clienți locali.

Printre proiectele de anvergură de debut s-au numărat portalul de știri foarte cunoscut Hotnews, o colaborare cu Orange, dar și patentarea unor soluții ce permiteau conectarea prin Bluetooth pentru Qwikker, lider în distribuția de conținut bazat pe locație pentru dispozitivele mobile. Astfel, compania a arătat în nenumărate rânduri că și în România se pot dezvolta afaceri de performanță. Ulterior, în 2022, Tremend a devenit parte din Publicis Groupe, o companie foarte puternică pe piața de comunicare, și, totodată, cel mai nou centru global pentru aceasta.

Tremend Marius Hanganu Ioan Cocan - Moldova Invest

Situația creată de pandemie a împins compania către noi limite și astfel au fost create noi soluții de transformare digitală, menite să ajute business-urile în acea perioadă. Printre acestea se numără TORP – soluția de digital onboarding, observED – soluția pentru susținerea în siguranță a examenelor la distanță, HumanoID – un proiect de cercetare în parteneriat cu Universitatea București pentru digital onboarding și Graphomaly – soluția dezvoltată în parteneriat cu Universitatea Politehnica București și cu Universitatea București, pentru detectarea riscurilor din tranzacțiile financiare.

Un alt cuvânt cheie care  a stat la baza dezvoltării business-ului a fost leadership-ul. S-a încercat constant creșterea unei echipe orientate către găsirea de soluții, alcătuită din oameni aleși special pentru abilitățile de a gândi creativ sau pasiune pentru inovație și pentru tehnologie.

Posibilitatea lucrului la distanță a oferit echipei Tremend din România și conjunctura favorabilă de a crește alături de oameni din orașe precum Iași, Suceava, Craiova, Cluj, Galați. De altfel, în decursul anului 2022 companiei s-au alăturat 600 de colegi noi, dintre care 100 de colegi în Iași unde Tremend a mai deschis un sediu important. Anunțarea deschiderii biroului pe piața ieșeană a avut loc pe 16 mai în cadrul unui eveniment oficial unde au fost invitați pe rând să vorbească fondatorii companiei și alți lideri de bază ai echipei coordonată de Marian Chirnoagă (Office Lead) și de Alexandra Anisii (HR BP Iași).

Marius Hanganu, Senior Vice President & Managing Director și Co-fondator Tremend se implică activ în zona de operațiuni și dezvoltare a companiei și a precizat în timpul evenimentului că se așteaptă ca echipa de la Iași să devină un centru de excelență a companiei. La finalul evenimentului, Marius Hanganu a acordat și un scurt interviu pentru publicația Moldova Invest.

20230516 205442 01 scaled - Moldova Invest

Tremend a primit recent titlu


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top