fbpx
Connect with us

Perspective de dezvoltare pentru Raionul Căușeni: Dialog cu președintele Nicolae GORBAN

perspective-de-dezvoltare-pentru-raionul-causeni:-dialog-cu-presedintele-nicolae-gorban

Revista Moldova Invest

Perspective de dezvoltare pentru Raionul Căușeni: Dialog cu președintele Nicolae GORBAN

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Collage Maker 10 Aug 2023 09 13 PM 6627 - Moldova Invest

Raionul Căuşeni are o suprafață totală de 116,3 mii ha şi este situat la sud-estul Republicii Moldova, în regiunea teraselor cu stepă a Nistrului de jos

Raionul Căușeni este o regiune cu o bogată istorie și un peisaj pitoresc, este un important centru cultural și sportiv.

Unul dintre cele mai grandioase obiective ale sportului național din Căușeni este Centrul de Tineret și Sport, care acum funcționează ca Instituția Publică ”Școala Sportivă Căușeni”.

La doar 7 kilometri distanță de orașul Căușeni, în pitorescul sat Zaim, se află casa-muzeu Alexei Mateevici – poet emerit și scriitor, a contribuit enorm la dezvoltarea culturii naționale. Casa-muzeu este o atracție culturală deosebită, unde vizitatorii pot explora viața și opera acestui mare om de cultură.

Într-un context în care România și-a exprimat repetat intenția de a sprijini Republica Moldova, chiar și într-un moment în care există un conflict în desfășurare în zona frontierei, devine important să evaluăm în ce măsură țara noastră se implică în ajutorarea vecinului său de peste Prut.

30714777 189541535102253 8226661366136569856 n - Moldova Invest

În acest sens, l-am invitat la dialog pe Nicolae Gorban, președintele Consiliului Raional Căușeni, pentru a ne oferi o perspectivă asupra acestui subiect.

De asemenea, în cadrul dialogului nostru am explorat hotărârea Republicii Moldova de a se îndrepta către Uniunea Europeană și direcțiile de dezvoltare pe care le are în vedere Consiliul Raional Căușeni în viitorul imediat.

Prin intermediul acestei discuții, se poate observa o perspectivă mai amplă asupra modului în care România sprijină Republica Moldova și asupra direcției în care se îndreaptă dezvoltarea raionului Căușeni.

REP: Domnule președinte, în lumina repetatelor mențiuni privind intenția României de a sprijini Republica Moldova, în timp ce în zona frontierei există un conflict în desfășurare (o amenințare comună), în ultima vreme, credeți că România se implică într-adevăr mai mult în ajutorarea Republicii Moldova?

N.G: În mod evident, Republica Moldova beneficiază de suportul României, drept pentru care suntem foarte recunoscători. Consiliul Raional Căușeni are semnate mai multe acorduri de parteneriate cu consiliile județene din România. Prin intermediul acestora s-au putut renova mai multe instituții de învățământ, de aceea voi adresa câteva mulțumiri conducerii din: Iași, Dâmbovița, Neamț.

275145538 326979562791088 4785654346271209483 n - Moldova Invest

“Republica Moldova este mai hotărâtă la niciodată, deoarece acum s-a ivit oportunitatea de care putem să profităm, prin intermediul căreia să reuşim să ne dezvoltăm şi putem cere atât sprijin financiar, cât şi politic”

REP: Cât de hotărâtă este Republica Moldova să meargă pe drumul european?

N.G: Consider că Republica Moldova este ma


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top