fbpx
Connect with us

Petrică NEGREA, o simfonie a succesului, de la acordurile artei lirice la vibrantul univers al ospitalității bucovinene

petrica-negrea,-o-simfonie-a-succesului,-de-la-acordurile-artei-lirice-la-vibrantul-univers-al-ospitalitatii-bucovinene

Revista Moldova Invest

Petrică NEGREA, o simfonie a succesului, de la acordurile artei lirice la vibrantul univers al ospitalității bucovinene


Collage Maker 29 Oct 2023 07 58 PM 3962 - Moldova Invest

Pe marea scenă a vieții, rareori întâlnim figuri care să jongleze cu măiestrie între arii de interes atât de diferite și, în același timp, să lase o amprentă indelebilă în fiecare domeniu

Imaginea de ansamblu a activității omului de afaceri Petrică NEGREA din ultimii 20 de ani ilustrează capacitatea remarcabilă a acestuia de a transforma fiecare adversitate într-o oportunitate și fiecare eșec într-o lecție valoroasă. De la scena lirică la sala de boardroom, de la metropola londoneză la splendoarea Bucovinei, povestea sa aduce un mix rar întâlnit de artă și business.

Imagine WhatsApp 2023 10 03 la 17.03.11 - Moldova Invest

Revenind în România, el își canalizează energia și resursele către dezvoltarea afacerilor în domeniul ospitalității, punând astfel piatra de temelie a unor complexuri turistice din zona Bucovinei, iar în cadrul interviului nostru descrie pe larg acest subiect.

Domnule Negrea, vă rugăm să ne oferiți o imagine de ansamblu a activității dumneavoastră din ultimii 20 ani. Ce etape majore considerați că au marcat acest parcurs?

Douăzeci de ani nu sunt deloc puțini pentru o viață de om. Totuși, sentimentul meu este că acești ani s-au scurs într-o clipită, parcă ar fi fost ieri.

News Moldova îți recomandă și ...   Radiografia județelor din regiunea de Nord-Est din perspectiva datelor statistice oficiale. Partea III: NEAMȚ

Parcursul meu academic a început în anul 1994, fiind încununat în anul 1999 cu absolvirea Academiei de Arte „George Enescu” Iași. Pe parcursul acestei perioade, am fost angajat ca tenor în cadrul Filarmonicii „George Enescu” din Iași.

După absolvire, în ’99, am plecat la Londra, metropolă pe care am vizitat-o în timpul anilor de studenție. A fost o schimbare radicală pentru mine, deoarece acolo am cunoscut munca grea din domeniul construcțiilor, cu care nu fusesem familiarizat până atunci.

Fiind un pasionat și cunoscător al artei lirice, pașii m-au condus spre Filarmonica din Londra. După o vreme, am avut o întâlnire cu directorul, care mi-a spus despre faptul că vor scoate la concurs un post disponibil. Toate s-au aliniat atât de favorabil pentru mine, încât nu doar că am câștigat postul, dar am și activat timp de 3 ani la Filarmonica din Londra (London Philharmonic Orchestra).

În urmă cu 20 de ani mă aflam, așadar, în Marea Britanie, eram antreprenor în domeniul construcțiilor și, în același timp, student.
Astfel, anii au trecut destul de repede, frumos și cu multe realizări.

News Moldova îți recomandă și ...   Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii în comuna ieșeană Tătăruși, pe lista de priorități a primarului Costel IOSUB

Cum ați reușit să faceți trecerea de la domeniul artistic la cel de business?

Fiind în Londra, mi-am îndreptat atenția către domeniul construcțiilor, avându-l alături pe fratele meu care lucra și el cu mine. În condițiile în care progresul a fost rapid, ne-am extins, iar odată cu creșterea responsabilităților, am hotărât să renunț la muzică în favoarea afacerilor. Este bine-cunoscut faptul că nu poți face nimic în mod adecvat dacă te dedici doar pe jumătate, iar muzica nu face excepție. Cu această mentalitate am construit o afacere solidă.

În anul 2005 m-am reîntors acasă definitiv și am pus bazele primului nostru complex turistic în zona Bucovinei, în orașul Gura Humorului. Este vorba despre Domeniul Toaca, întins pe câteva zeci de hectare, care este format din 2 hoteluri pe aceeași proprietate și un salon pentru evenimente cunoscut sub numele de „7 Izvoare Toaca Events”.

7 izvoare Toaca Event - Moldova Invest

Hotelul Toaca Bellevue este situat pe cel mai înalt platou al orașului Gura Humorului, cu vedere panoramică asupra împrejurimilor și a pârtiei de ski.

După 7 ani, printr-o întâmplare, am urcat pe vârful Rarău din masivul cu același nume, unde am fost impresionat de frumusețea și minunile create de Dumnezeu pentru noi toți. Acolo am remarcat o cabană aflată în paragină, abandonată, lucru care m-a întristat. În acel moment am simțit o dorință puternică pentru a transforma acel loc, care să fie demn de Bucovina, să facă cinste zonei și României.

News Moldova îți recomandă și ...   Primarul Ion CREȚU, despre investițiile, cooperarea culturală și perspectivele europene ale comunei RĂZENI din Republica Moldova

1 3 - Moldova Invest

Am realizat ample investiții în igienizarea totală a cabanei, reamenajarea camerelor, a parcării, bucătăriei, în restaurant, iar lista continuă.
Sub acest aspect, Hotelul Alpin Rarău, cu o istorie ce se întinde peste 100 de ani, a fost dezvoltat de noi, în așa fel încât dintr-o simplă cabană, s-a transformat într-un veritabil hotel. În prezent, hotelul are o capacitate de 94 locuri de cazare, dispuse pe 6 nivele.

Hotelul Alpin Rarău este situat în inima Bucovinei, la peste 1500 de metri altitudine, la poalele celebrelor «Pietrele Doamnei». Complet modernizat, hotelul are camere și apartamente dotate la standarde înalte, restaurant cu specific tradițional și vânătoresc, terasă cu grill, terasă cu preparate proaspete din păstrăvăria proprie și, bineînțeles, o priveliște de neuitat.

IMG 20231003 WA0070 - Moldova Invest

Următorul proiect d


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top