fbpx
Connect with us

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul BUTNARIU, prezintă provocările și perspectivele dezvoltării economice în regiunea de Nord-Est a Moldovei

presedintele-camerei-de-comert-si-industrie-iasi,-paul-butnariu,-prezinta-provocarile-si-perspectivele-dezvoltarii-economice-in-regiunea-de-nord-est-a-moldovei

Revista Moldova Invest

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul BUTNARIU, prezintă provocările și perspectivele dezvoltării economice în regiunea de Nord-Est a Moldovei


Imagine WhatsApp 2023 09 04 la 11.43.57 - Moldova Invest

CCI Iaşi reprezintă vocea mediului de afaceri local, în dialogul cu autoritățile publice locale şi centrale, cu organismele naționale şi internaționale, cu investitorii şi membrii corpului diplomatic acreditat în România

Camera de Comerț şi Industrie Iaşi furnizează servicii-suport profesionale dedicate atât comunității de business din Iași, cât şi investitorilor.

Paul Butnariu deține calitatea de Preşedinte al Camerei de Comerț şi Industrie Iaşi începând cu anul 2015, dar implicarea sa este mult mai îndelungatã, în calitate de Preşedinte în exercițiu în perioada 2008-2015 şi de membru al Colegiului de Conducere încă din anul 2000.

Având în vedere această perspectivă, Paul Butnariu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, ne-a împărtășit opinia sa despre câteva aspecte-cheie care influențează dezvoltarea economică și competitivitatea regiunii.

Una dintre provocările majore evidențiate este lipsa infrastructurii rutiere și feroviare, care afectează costurile ridicate de transport ale mărfurilor către Vestul Europei.

Principalele atuuri ale regiunii Moldovei

Care sunt principalele atuuri ale regiunii Moldovei (considerată de mulți ca având un decalaj față de alte regiuni ale României), pentru a atrage investitori?

În primul rând, este evident că există un decalaj în regiunea Moldovei, iar acest lucru poate fi  observat prin faptul că Produsul Intern Brut al regiunii este sub 60% din media Uniunii Europene.

Astfel, din această perspectivă avem o marjă, un ecart de creștere extraordinar. Practic, dintre toate regiunile, noi și posibil regiunea de Sud-Est, regiunea de Sud-Vest avem acest ecart.

Impactul lipsei infrastructurii rutiere și feroviare în regiunea de Nord-Est a Moldovei asupra dezvoltării economice

Care este impactul lipsei infrastructurii rutiere și feroviare în regiunea de Nord-Est a Moldovei asupra dezvoltării economice și a relațiilor comerciale cu restul Europei?

Suntem o regiune de la extremitatea de Est a Uniunii Europene și nu avem infrast


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top