fbpx
Connect with us

Primarul Alexandru BUJOREAN, despre dezvoltarea și redresarea orașului LEOVA în contextul instabilității economice

primarul-alexandru-bujorean,-despre-dezvoltarea-si-redresarea-orasului-leova-in-contextul-instabilitatii-economice

Revista Moldova Invest

Primarul Alexandru BUJOREAN, despre dezvoltarea și redresarea orașului LEOVA în contextul instabilității economice


Collage Maker 31 Oct 2023 11 57 AM 1861 - Moldova Invest

Orașul Leova este situat pe malul râului Prut, la o distanță de 100 de kilometri sud de capitala Moldovei, Chișinău. Are o poziție geografică strategică: se află pe traseul drumului național Chișinău–Leova–Cahul, ceea ce îi conferă un rol important în conectarea regiunilor din sudul Moldovei

IMG 3273 scaled - Moldova Invest

Orașul este condus de primarul Alexandru BUJOREAN, care ne-a oferit o perspectivă amplă asupra situației economice din Leova în contextul actual de instabilitate. În cadrul interviului nostru, am cuprins subiecte legate de provocările economice cu care se confruntă orașul Leova, iar primarul a evidențiat modul în care vremurile actuale (marcate de pandemie, conflicte armate, crize energetice și economice) au afectat comunitatea locală. Cu toate acestea, primăria a reușit să facă progrese semnificative și să dezvolte proiecte care vor contribui la redresarea economică a orașului.

News Moldova îți recomandă și ...   Petrică NEGREA, o simfonie a succesului, de la acordurile artei lirice la vibrantul univers al ospitalității bucovinene

Cum ați caracteriza situația economică a orașului Leova, în acest context de instabilitate?

Așa cum se întâmplă în toate localitățile din Republica Moldova și din întreaga regiune, orașul meu natal, Leova, se confruntă direct cu dificultățile aduse de vremurile actuale, inclusiv pandemia, conflictele armate, criza energetică și cea economică. Cu toate acestea, în cei patru ani de mandat, am reușit să înregistrăm progrese semnificative și chiar să punem bazele unor proiecte de viitor, care ar putea contribui la dezvoltarea puternică a economiei locale.

Unul dintre aceste proiecte este Platforma Industrială Multifuncțională, pe care intenționăm să o construim la periferia localității, pe un teren de 13 ha alocat pentru acest scop. PIM din Leova presupune un spațiu special amenajat, conectat la toate utilitățile publice, care va dispune de o infrastructură favorabilă pentru amplasarea operatorilor economici și altor rezidenți, în scopul dezvoltării activității economice și industriale. În prezent, suntem la etapa de elaborare a studiului de fezabilitate, document strategic, care va avea sursă de finanțare europeană.

News Moldova îți recomandă și ...   Consolidarea relațiilor culturale dintre ROMÂNIA și REPUBLICA MOLDOVA din perspectiva Ministrului Culturii, Raluca TURCAN și a omologului său Sergiu PRODAN

375210242 657888242986515 652127531399559303 n - Moldova Invest

Referindu-mă la situația economică per ansamblu, pot afirma cu certitudine că, în perioada în care crizele au afectat direct mediul de afaceri local, administrația orașului a făcut eforturi pentru a arăta înțelegere față de cei peste 200 de agenți economici, prin menținerea a peste 90% din taxele locale la același nivel ca în anul 2019.

De asemenea, am dezvoltat puternic infrastructura rutieră locală și am creat condiții pentru apariția unor noi întreprinderi mici și mijlocii, în raza acestor artere rutiere.

347435086 174866715236101 9017560872781265257 n - Moldova Invest

“Am depus eforturi ca să accesăm cât mai multe surse de finanțare extrabugetare, ca să construim drumuri, să amenajăm trotuare, piețe și scuaruri”

Care ar fi cele mai importante 3 proiecte finalizate în ultimii ani?

News Moldova îți recomandă și ...   Un proiect de succes. Perseverența și viziunea primarului Diana-Narcisa MICLĂUȘ transformă comuna băcăuană Poduri într-o localitate la standarde europene

În calitate de primar, la fel ca și mulți din colegii mei din întreaga țară și probabil întreaga lume, am încercat să pun un accent sporit pe dezvoltarea infrastructurii publice.

Împreună cu echipa de la primărie am depus eforturi ca să accesăm cât mai multe surse de finanțare extrabugetare, ca să construim drumuri, să amenajăm trotuare, piețe și scuaruri, fiind conștienți că activitatea economică se dezvoltă în astfel de spații urbane.

Un proiect de suflet pentru mine este cel de renovare a Parcului orășenesc central. Acesta a schimbat aspectul estetic al celei mai mari zone urbane verzi, cu o suprafață


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top