fbpx
Connect with us

Primarul Constantin GOLDUȚ, despre investițiile în viitorul durabil al comunei BALȘ

primarul-constantin-goldut,-despre-investitiile-in-viitorul-durabil-al-comunei-bals

Revista Moldova Invest

Primarul Constantin GOLDUȚ, despre investițiile în viitorul durabil al comunei BALȘ


Design fara titlu 2 1 - Moldova Invest

Comuna Balș  este așezată strategic în partea sud-est a Câmpiei Moldovei fiind situată în inima depresiunii Jijia-Bahlui

Aceasta beneficiază de caracteristicile specifice atât ale Podișului Sucevei cât și ale Podișului Central Moldovenesc, datorită proximității acestora. Poziționarea sa în zona nord-vestică a județului îi conferă relevanță și din punct de vedere rutier.

Comuna are și un avantaj logistic, fiind amplasată în proximitatea șoselei naționale DN28B. Această arteră rutieră importantă face legătura între Târgu Frumos și Botoșani, conectând astfel Balș-ul cu centre urbane majore ale județului.

IMG 20230829 WA0017 - Moldova Invest

Primăria comunei Balș, sub conducerea lui Constantin GOLDUȚ a inițiat și finalizat mai multe proiecte de dezvoltare, printre care se numără o nouă școală gimnazială, modernizarea iluminatului public și asfaltarea primelor străzi.

Au fost dezvoltate facilități sportive și parcuri de joacă, cu extinderea rețelelor de energie, apă și gaz.

În prezent, atenția se concentrează pe proiecte precum asfaltarea străzilor, crearea de infrastructură pentru pietoni și biciclete, un parc fotovoltaic și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, pe care primarul le-a menționat în cadrul acestui dialog.

În ultima perioadă, comuna Balș a făcut pași importanți în direcția dezvoltării.

Vă rugăm să enumerați 3 proiecte finalizate care au avut un impact semnificativ asupra comunității.

Trei dintre proiectele care au avut cel mai mare impact sunt construcția unei noi școli gimnaziale în satul Balș, modernizarea sistemului de iluminat public și asfaltarea primelor străzi în comună.

2 14 - Moldova Invest

Pe lângă acestea, au fost realizate și alte investiții importante precum: crearea a 2 terenuri de sport moderne, amenajarea a două parcuri de joacă, extinderea rețelelor de energie, apă și gaz, precum și modernizarea zonelor centrale și instalarea de noi stații de autobuz.

Care sunt proiectele pe care le aveți în derulare în prezent în comună și care este stadiul acestora?

În comuna Balș sunt demarate mai multe proiecte de dezvoltare. Una dintre prioritățile noastre majore se referă la două proiecte de asfaltare, care sunt în diverse stadii de execuție și sunt finanțate de la bugetul de stat, beneficiind și de o cotă de cofinanțare.

În plus, se lucrează la construcția a aproape 5 km de infrastructură destinată pietonilor și bicicliștilor, un demers care va îmbunătăți considerabil mobilitatea în zonă.

IMG 20230829 WA0016 - Moldova Invest

Un alt proiect important este dezvoltarea unui parc fotovoltaic, o investiție care va aduce beneficii considerabile comunității, nu doar din punct de vedere energetic, dar și în ceea ce privește protecția mediului.

În același spirit ecologic, sunt în curs de implementare două stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice.

Alături de aceste proiecte, există și alte inițiative care se află în stadiul de evaluare, prin care demonstrăm  angajamentul constant pentru dezvoltarea sustenabilă a comunei.

IMG 20230829 WA0020 - Moldova Invest

Cum caracterizați situația economică din comuna Balș?

Situarea economică a Comunei Balș este în principal ancorată în sectorul agricol, având ca punct central microfermele agricole. Aceasta reflectă un profil economic tradițional și, posibil, o dependență de agricultură, care, în funcție de condiții, poate limita oportunitățile de diversificare și creștere economică.

Cu toate acestea, există planuri concrete pentru a impulsiona dezvoltarea economică a comunei.


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top