fbpx
Connect with us

Primarul Dorin ALEXANDRESCU: „În anul 2027, Municipiul Dorohoi va deveni un reper al dezvoltării urbane sustenabile”

primarul-dorin-alexandrescu:-“in-anul-2027,-municipiul-dorohoi-va-deveni-un-reper-al-dezvoltarii-urbane-sustenabile”

Revista Moldova Invest

Primarul Dorin ALEXANDRESCU: „În anul 2027, Municipiul Dorohoi va deveni un reper al dezvoltării urbane sustenabile”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Design fara titlu 25 - Moldova Invest

Municipiul Dorohoi, situat în județul Botoșani, se remarcă prin realizările obținute în ultimii ani, datorită eforturilor depuse de Primărie și Consiliul Local, în vederea dezvoltării și modernizării orașului

WhatsApp Image 2023 08 10 at 10.17.29 - Moldova Invest

În prezent, Primăria Municipiului Dorohoi gestionează un număr considerabil de proiecte afl ate în diferite stadii de implementare.

Obiectivele urmărite prin aceste proiecte, fie că sunt finanțate din fonduri europene sau naționale, includ: îmbunătățirea serviciilor de sănătate, modernizarea infrastructurii educaționale, consolidarea infrastructurii de utilități, protecția mediului și creșterea calității locuințelor.

Prin eforturile constante de dezvoltare și modernizare, Municipiul Dorohoi se îndreaptă către un viitor prosper și sustenabil. Angajamentul față de nevoile și dorințele cetățenilor, precum și direcționarea investițiilor în domenii-cheie, demonstrează determinarea Primăriei Municipiului Dorohoi de a crea un mediu urban prietenos, atractiv și conectat la celelalte administrații publice regionale și naționale.

În cadrul dialogului, primarul Dorin Alexandrescu a pus accent pe faptul că în anul 2027, Municipiul Dorohoi va deveni un reper al dezvoltării urbane sustenabile.

WhatsApp Image 2023 08 10 at 10.17.26 - Moldova Invest

Dle primar Dorin Alexandrescu, este cunoscut faptul că Primăria Municipiului Dorohoi a finalizat numeroase proiecte în ultima perioadă, numiți cele trei proiecte considerate a fi cele mai importante.

Municipiul Dorohoi se află într-un continuu proces de dezvoltare şi modernizare.

Alături de Consiliul Local şi angajaţii primăriei, am finalizat, în ultimii ani, proiecte importante pentru locuitorii municipiului, în valoare de 76.350.854,64 lei (15.436.265,14 euro), reuşind să dezvoltăm municipiul în mai multe domenii de interes, ingredientul care a făcut diferenţa fi ind orientarea către cetăţean. În topul lor se situează:

„Realizarea unei zone de agrement în Municipiul Dorohoi, prin utilizarea terenului din zona Polonic” (P.O.R), prin care s-a extins suprafața spațiilor verzi din Muncipiul Dorohoi cu 61.500 m.p., în scopul creării de facilități de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate;

Prin finalizarea obiectivului de investiţii „Extindere şi modernizare Grădiniţa nr. 7, Municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani” (P.O.R), am asigurat condiţii optime pentru îmbunătăţirea actulului educaţional din municipiu;

WhatsApp Image 2023 08 10 at 10.17.37 - Moldova Invest

„Construire bazin didactic de înot” este o investiție publică extrem de importantă pentru elevii instituţiilor de învăţământ, dar şi pentru alte categorii de persoane (copii, adulţi, sportivi etc.).

WhatsApp Image 2023 08 10 at 10.17.28 - Moldova Invest

“În anul 2027, Municipiul Dorohoi va deveni un reper al dezvoltării urbane sustenabile”

Ce contracte de finanțare au fost semnate, în ultimul an, de Primăria Municipiului Dorohoi? Și care ar fi valoarea totală a investițiilor accesate prin PNRR de către Primăria Municipiului Dorohoi?

În ultimul an, Primăria Municipiului Dorohoi a semnat 10 contractate de finanţare prin PNRR în valoare de 66,206,282.21 lei şi trei contracte prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” în valoare de 37,920,596.57 lei.

La momentul actual, mai avem depuse 2 proiecte aflate în evaluare – „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din Municipiul Dorohoi, județ Botoșani” (PNRR) şi „Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în Municipiul Dorohoi” (AFM) şi în plin proces de contractare cu AFM, modernizarea şi reabilitarea energetică a trei săli de sport din Municipiul Dorohoi. Totalul fondurilor atrase, pentru creşterea performanței energetice a celor trei săli de sport, este de 10,402,784.14 lei.

WhatsApp Image 2023 08 10 at 10.17.33 - Moldova Invest

Care sunt proiectele aflate acum în


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top