fbpx
Connect with us

Primarul ieșean Dan-Constantin HODOROABĂ: „Nevoia de îmbunătățire a nivelului de trai al locuitorilor rămâne o prioritate constantă pentru Primăria Movileni”

primarul-iesean-dan-constantin-hodoroaba:-“nevoia-de-imbunatatire-a-nivelului-de-trai-al-locuitorilor-ramane-o-prioritate-constanta-pentru-primaria movileni”

Revista Moldova Invest

Primarul ieșean Dan-Constantin HODOROABĂ: „Nevoia de îmbunătățire a nivelului de trai al locuitorilor rămâne o prioritate constantă pentru Primăria Movileni”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Collage Maker 06 Sep 2023 04 16 PM 7493 - Moldova Invest

Primarul comunei Movileni, Dan-Constantin Hodoroabă despre provocările întâmpinate în transformarea comunei

Comuna Movileni ocupă o poziție relativ centrală în cuprinsul Județului, plasându-se la 28 km Nord-Vest de Municipiul Iași.

Legătura cu municipiul Iaşi nu se face numai pe cale rutieră, ci şi pe calea ferată Iaşi-Dorohoi, comuna dispunând de halte CFR în satele Movileni, Potângeni şi Larga-Jijia.

IMG 20230904 WA0035 e1694006523696 - Moldova Invest

Trei obiective din comuna Movileni sunt incluse în lista monumentelor istorice din Județul Iași ca monumente de interes local, iar două dintre ele sunt situri arheologice.

Mini-delta din Larga Jijiei este atracția principală de pe raza comunei Movileni, a cărei amenajare a început în 1977.

Primăria Movileni, sub conducerea primarului Dan-Constantin Hodoroabă, se implică activ în dezvoltarea comunei și implementarea unor proiecte vitale pentru locuitori.

Proiecte aflate în derulare

Ce proiecte aveți în derulare în prezent și care este stadiul actual al acestora?

IMG 20230904 WA0032 - Moldova Invest

Am obținut confirmarea finanțării prin PNRR (800 000lei) a unui proiect în parteneriat cu Consiliul Județean Iasi , de dotare cu întreg mobilierul cât și echipamente IT pentru procesul educațional din Școlile Comunei Movileni.

Implementarea investiției va fi finalizată până  la data de 30 iunie 2024.

De asemenea, în luna mai a acestui an, s-a parafat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența Secretarului General Adjunct al Guvernului României, Lucian Rusu, una dintre cele mai importante finanțări pentru comuna noastră: “Reabilitarea drumurilor afectate de pagubele produse în urma calamităților în comuna Movileni”.

Acest proiect presupune modernizarea prin asfaltare a aproximativ 10 km de drumuri din Potângeni, Movileni, Iepureni și Larga-Jijia, valoarea totală a investiției fiind de 23.949.558,48 lei, aproximativ 5.000.000 de euro.

IMG 20230904 WA0037 e1694006580556 - Moldova Invest

Drumul județean 248A, care face legătura între localitățile Larga-Jijia și Popricani, va fi reabilitat anul acesta în urma eforturilor depuse de Consiliul Județean, iar în acest sens, ne exprimăm recunoștința față de președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Acest drum reprezintă o arteră importantă deoarece va reduce volumul traficului pe drumul 282 și va facilita conectarea cu drumul național ce face legătura cu Botoșani.

Ultima reabilitare a acestui drum a avut loc în anul 2008, prin intermediul programului SAPAR, însă, din păcate, în prezent se prezintă într-o stare deplorabilă.

Mai avem în derulare proiectul de construire a dispensarului Movileni care este aproape finalizat și  proiectul de modernizare și extindere a grădiniței


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top