fbpx
Connect with us

Primarul ieșean Vasile CREȚU, despre dezvoltarea și prioritățile comunei COTNARI

primarul-iesean-vasile-cretu:-„pana-in-prezent,-implementarea-proiectelor-mentionate-s-a-desfasurat-conform-calendarului.”

Revista Moldova Invest

Primarul ieșean Vasile CREȚU, despre dezvoltarea și prioritățile comunei COTNARI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


cotnari

Comuna Cotnari se află în partea de Nord-Vest a orașului Iași. Această localitate, împreună cu regiunea sa viticolă, are o istorie la fel de veche precum capitala Moldovei

Primăria Cotnari, sub conducerea domnului primar Vasile CREȚU, a finalizat în ultimii ani numeroase proiecte de amploare, având un impact semnificativ asupra comunității locale.

717 e1692107260900 - Moldova Invest

Prin modul de abordare a problemelor, Primăria Cotnari se angajează să găsească soluții și să ofere servicii de calitate pentru comunitatea sa, pentru a îmbunătăți constant nivelul de trai al locuitorilor.

Proiecte finalizate în comuna Cotnari

 Care ar fi  cele mai importante 3 proiecte pe care le-ați finalizat în ultima perioadă în comuna Cotnari?

WhatsApp Image 2023 08 16 at 11.10.29 - Moldova Invest

În ultimii doi ani, în comuna Cotnari au fost finalizate mai multe proiecte deosebit de importante pentru comunitatea locală, dintre care menționăm:

  • Proiectul de reabilitare, modernizare și dotare a Grădiniței cu program normal Cotnari a avut ca scop îmbunătățirea infrastructurii educaționale și crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea și educarea copiilor din comuna noastră.
  • Extinderea rețelei de distribuție a apei în satele comunei Cotnari. Acest proiect a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de trai, reducând dependența de surse de apă nesigure și prevenind riscurile pe care le aduce consumul de apă contaminată.
  • Proiectul de reabilitare și dotare a dispensarului uman Cotnari a avut ca scop modernizarea și îmbunătățirea accesului la îngrijire medicală al pacienților din zonă.

Investiții aflate în derulare

Ce proiecte de investiții are în derulare primăria Cotnari în prezent?

WhatsApp Image 2023 08 16 at 11.10.36 1 - Moldova Invest

În comuna Cotnari, proiectele aflate în derulare în prezent sunt următoarele:

  • “Execuția lucrărilor pentru modernizarea și dota-rea Căminului Cultural în localitatea Cotnari, comuna Cotnari, județul Iași – AFIR, valoare contract de execuție: 1.225.777,71 lei fără TVA.
  • “Execuția lucrărilor pentru modernizarea rețelei de iluminat public din comuna Cotnari, județul Iași”, valoare contract: 859.101,78 lei fără TVA – AFM.
  • Achiziție buldoexcavator cu accesorii (buldoexcavator, tocător, lamă în V pentru zăpadă) – finanțare AFIR, procedură pe SEAP, deschidere oferte 07.06.2023, valoare estimată: 658.607,97 lei fără TVA.
  • “Reabilitare moderată Centru Comunitar de Zi Cotnari din comuna Cotnari, județul Iași” – finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, valoare contract de finanțare: 772.320 lei (stadiu – proiectare).
  • “Dezvoltarea sistemului de management local prin implementarea unor infrastructuri inteligente la nivelul Comunei Cotnar


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top