fbpx
Connect with us

Primarul Maria PLEȘCA, despre proiectele de modernizare a comunei sucevene VOITINEL

primarul-maria-plesca,-despre-proiectele-de-modernizare-a-comunei-sucevene-voitinel

Revista Moldova Invest

Primarul Maria PLEȘCA, despre proiectele de modernizare a comunei sucevene VOITINEL


Design fara titlu 3 - Moldova Invest

Comuna Voitinel este  situată în zona de nord a județului Suceava, la 7 kilometri de granița cu Ucraina, la 15 kilometri de orașul Rădăuți și la 45 de kilometri de municipiul Suceava

Un program complex de investiții, coordonat de doamna primar Maria Pleșca, a schimbat în bine viața locuitorilor din  comună.

Maria Plesca - Moldova Invest

Într-un peisaj în care multe localități rurale se confruntă cu provocări multiple, comuna Voitinel se distinge prin eforturile concrete de modernizare și dezvoltare ale primăriei. Spre exemplu, sala de sport finalizată și instituții de învățământ renovate și dotate corespunzător. Acestea sunt integrate într-o zonă unde drumurile vicinale reabilitate, rețelele extinse de apă și canalizare și noile construcții vin în sprijinul celor care activează în special în domeniul sănătății și al educației.

Cu multă muncă și proiecte bine definite, administrația locală pune accentul pe dezvoltare durabilă și pe îmbunătățirea continuă a condițiilor de viață ale locuitorilor. Astfel, din lista de realizări se remarcă proiecte de valoare considerabilă, cu impact direct asupra calității vieții, precum dotări cu mobilier și echipamente digitale pentru școli, creșterea eficienței energetice și reabilitarea drumurilor.

IMG 20230921 WA0019 - Moldova Invest

Privind către viitor, planurile administrației comunei Voitinel arată promițător. Proiectul de aducțiune de gaz, care va transforma radical sistemele de încălzire, va atrage și investitori, consolidând astfel poziția localității.

Doamnă primar, care sunt proiectele de investiții finalizate în comuna dumneavoastră în ultimii ani?

Proiectele pe care le-am realizat  au vizat îmbunătățirea infrastructurii din localitate, crearea condițiilor necesare desfășurării unui proces de  învățământ de calitate, asigurarea unui cadru favorabil desfășurării activităților din sfera culturii și a sportului.

IMG 20230921 WA0041 - Moldova Invest

  • Construire sală de sport – este un cadru propice pentru promovarea sportului și sănătății în rândul tinerilor din comună. Sala de sport modernă oferă acum facilități pentru diverse activități sportive și evenimente locale.
  • Reabilitare drumuri vicinale – reabilitarea drumurilor a contribuit la îmbunătățirea legăturile cu orașele învecinate și a asigurat un tranzit mai sigur și mai eficient.
  • Extindere rețele de apă și canalizare – este știut faptul că o rețea de apă și canalizare modernă și extinsă garantează accesul la servicii vitale.
  • Reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural – prin acest proiect ne-am dorit transformarea localității într-un centru modern de activitate, promovând cultura și tradițiile locale, de asemnea poate fi și un spațiu adecvat pentru promovarea talentelor locale.
  • Reabilitare și extindere Grădiniță cu program normal- proiectul a avut ca scop suplimentarea capacității educaționale a comunei, oferind mai multe oportunități pentru domeniul educației timpurii de calitate.
  • Construire Grădiniță – prin acest proiect am urmărit crearea unui mediu adecvat de învățare și dezvoltare.
  • Construire g


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top