fbpx
Connect with us

Primarul Neculai PERJU, despre evoluția proiectelor-cheie în comuna suceveană RĂDĂȘENI

primarul-neculai-perju,-despre-evolutia-proiectelor-cheie-in-comuna-suceveana-radaseni

Revista Moldova Invest

Primarul Neculai PERJU, despre evoluția proiectelor-cheie în comuna suceveană RĂDĂȘENI


Design fara titlu 1 - Moldova Invest

Localitatea Rădășeni se află amplasată în partea de nord a Moldovei, în sudul județului Suceava, la 5 km de Municipiul Fălticeni și 30 km de reședința de județ, Municipiul Suceava

În cadrul interviului, Primarul comunei Rădășeni, Neculai PERJU descrie proiectele aflate în derulare și stadiul lor actual. În prezent, se finalizează construcția unei grădinițe cu program prelungit în satul Rădășeni, iar extinderea rețelei de distribuție a apei potabile și a rețelei de apă uzată din satele Rădășeni și Lămășeni este în plină desfășurare. Totodată, se pregătește începerea lucrărilor pentru construirea unui pod în satul Rădășeni.

În timpul realizării acestor proiecte, au fost întâmpinate provocări și obstacole care au necesitat un efort considerabil din partea echipei administrative. Primarul subliniază că alocarea de timp pentru proiectele de dezvoltare a comunității vine adesea cu sacrificiul timpului dedicat familiei și gospodăriei personale. Însă aceasta este o alegere necesară pentru a aduce îmbunătățiri în comunitate.

93250583 1361102020765757 2705874347607719936 n - Moldova Invest

În ultimii ani ați finalizat mai multe proiecte care au contribuit la dezoltarea comunei. Numiți cele mai importante 3-5 proiecte finalizate.

N.P.: S-au pus în aplicare mai multe proiecte cu impact semnificativ asupra dezvoltării comunei, iar printre cele mai importante proiecte finalizate se numără:

  • înfiinţare sistem de alimentare cu apă şi reţea de apă uzată menajeră în satul Rădăşeni, (FEADR, 18.216.015 lei)
  • modernizare drumuri comunale din satul Rădășeni din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) în valoare de 6.237.637 lei:
  • reabilitare, modernizare, extindere şi dotare aşezământ cultural, satul Lămăşeni din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în valoare de 1.256.095 lei;
  • construire si dotare dispensar în comuna Rădășeni prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) în valoare de 2, 1.729.523,15 lei;
  • reabilitare si modernizare școala gimnazială Ion Lovinescu din satul Rădășeni (PNDL în valoare de 2, 3.232.619,49 lei).

Dispensarul medical Radaseni - Moldova Invest

Care considerați că au fost principalele provocări sau obstacole întâmpinate pe parcursul realizării proiectelor?

Primarul Neculai PERJU  a împărtășit faptul că din dorință de a lăsa ceva durabil în urma sa sunt necesare anumite sacrificii pentru a realiza proiecte de succes în beneficiul comunității.

N.P.: Vă fac o mărturisire…dacă vrei să lași ceva în urma ta, dacă îți propui să realizezi ceva pentru comunitate, n-o poți face fără a răpi din timpul dedicat familiei sau gospodăriei proprii. Uneori, te implici în proiecte până la uitarea de sine.

Cu toate acestea, te încearcă regretul că nu-i poți mulțumi  pe toți, oricât ți-ai dori. Fiindcă e normal să nu găsești oportun ceea ce apare pe agenda fiecăruia în parte. Să apară priorități.

Unele străzi să fie asfaltate înaintea altora. Și chiar dacă astfel de priorități au girul consiliului local, tot apar nemulțumiri. Unii nu văd pădurea din pricina copacilor și se exprimă cu patimă, fără a se documenta în prealabil. Nu-și văd decât interesul lor, nu și pe cel al obștii. Iar aici intervine regretul că nu ai timp, n-ai destulă răbdare, iar, câteodată, nu-ți ajunge priceperea pe care o ai, ca s


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top