fbpx
Connect with us

Primarul sucevean Dumitru GULEI: „Comuna IPOTEȘTI s-a dezvoltat în ultimii ani printr-un boom urbanistic”

primarul-sucevean-dumitru-gulei:-“comuna-ipotesti-s-a-dezvoltat-in-ultimii-ani-printr-un-boom-urbanistic”

Revista Moldova Invest

Primarul sucevean Dumitru GULEI: „Comuna IPOTEȘTI s-a dezvoltat în ultimii ani printr-un boom urbanistic”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Primarul sucevean Dumitru GULEI: "Comuna IPOTEȘTI s-a dezvoltat în ultimii ani printr-un boom urbanistic" - News Moldova

În comuna Ipotești din județul Suceava s-a înregistrat în ultimii ani un progres urbanistic consistent și vizibil, iar în acest context l-am invitat la dialog pe domnul primar, Dumitru Gulei

Ipotești este comuna aflată la câtiva km față de municipiul Suceava, iar aici sunt asigurate toate utilitățile publice necesare unor condiții ridicate de trai pentru locuitori. Acesta este unul dintre lucrurile care reiese și din discuția pe care am avut-o cu primarul comunei Ipotești și totodată am vorbit despre modul în care direcțiile de dezvoltare sunt influențate de poziționarea comunei.
Am cuprins în discuție proiectele finalizate în totalitate până acum, investițiile locale plănuite și viziunea de viitor cu acțiunile pe care și-a propus să le realizeze în Ipotești până la finalizarea acestui mandat.

Domnule primar Dumitru Gulei, ce proiecte de investiții v-ați propus să realizați până la finalul acestui mandat?

Până la finalul mandatului mi-am propus să duc la îndeplinire o serie de obiective, printre care se numără extinderea și repararea sediului Primăriei și al Consiliului Local.
Primarul sucevean Dumitru GULEI: "Comuna IPOTEȘTI s-a dezvoltat în ultimii ani printr-un boom urbanistic" - News Moldova
Tot la capitolul extindere, se încadrează reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural. Alt obiectiv este crearea de terenuri de sport și spații de joacă, implicit realizarea unor trotuare pietonale în fiecare sat al comunei noastre.
Avem în vedere modernizarea drumurilor publice și eficientizarea iluminatului public stradal, aici ne referim la un sistem inteligent. Ne dorim un transport public ecologic metropolitan, iar tot în acest sector ne gândim și la deținătorii de mașini electrice, pentru care ne-am propus realizarea unor stații de încărcare a vehiculelor electrice.
Știm cât de importantă e protejarea mediului și reducerea consumului, de aceea unul dintre obictivele noastre este montarea unor panouri fotovoltaice pe clădiri publice. În planurile noastre este și înființarea unui centru de colectare a deșeurilor.
Un alt obiectiv se referă la eficientizarea rețelelor publice de alimentare cu apă și canalizare, care constă în înlocuirea conductelor subdimensionate față de numărul actual de consumatori, înlocuirea pompelor de evacuare a apelor uzate, înființare stație de pompare apă uzată și transportul apelor menajere în sistemul de canalizare al municipiului. De asemenea ne dorim să punctăm și extinderea rețelelor de utilități publice din comună.
Primarul sucevean Dumitru GULEI: "Comuna IPOTEȘTI s-a dezvoltat în ultimii ani printr-un boom urbanistic" - News Moldova
Susținem educația, drept pentru care avem în vedere înființarea unei săli de sport de dimensiuni reduse pentru activități sportive specifice. Tot în sprijinirea educației, ne propunem înființarea unei grădinițe cu program prelungit. Pentru că ne îngijim de locuitorii comunei și binele lor, ne dorim înființarea unui dispensar uman.
Ne dorim mărirea parcului auto de utilaje prin achiziționarea unor utilaje noi: tractor, sărăriță, plug prin Grupul de Acțiune Locală ”Valea Siretului de Jos”.
Un alt obiectiv pe care îl considerăm necesar de atins este repararea punților pietonale peste Râul Suceava. Mai avem în vedere și amenajarea Parcului ”Regina Maria” din satul Ipotești ca spațiu de recreere.
În ceea ce privește prioritizarea bugetelor disponibile, punctez că prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, se vor moderniza drumurile din cartierul Tătărași urmând cele secundare din satul vechi.
Primarul sucevean Dumitru GULEI: "Comuna IPOTEȘTI s-a dezvoltat în ultimii ani printr-un boom urbanistic" - News Moldova

Ce proiecte au fost demarate în perioada 2021 – 2022 sau au fost implementate în totalitate până în prezent?

În prezent, aproape s-au finalizat lucrările de extindere și reparare a clădirii Primăriei comunei Ipotești, urmând să facem recepția și să ne mutăm activitatea din sediul temporar.
Până acum s-a proiectat extinderea, reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural, la momentul actual desfășurându-se procedura de atribuire a lucrării. Așa cum ne-am propus, avem acum teren de fotbal cu gazon artificial, vestiar și grup sanitar în satul Lisaura.
Alt obiectiv îndeplinit este că am creat spații de joacă în fiecare sat al comunei. Tot în această perioadă, s-au modernizat drumuri publice și așa cum ne-am propus, avem trotuare pietonale în toate cele trei sate componente ale comunei.
A avut loc proiectarea și aprobarea modernizării și eficientizării iluminatului public stradal (sistem inteligent). S-a realizat implementarea transportului public ecologic metropolitan, în plus s-a făcut proiectarea și aprobarea montării unor stații de încărcare a vehiculelor electrice, așa cum ne doream.
Un alt obiectiv îndeplinit este eficientizarea rețelelor publice de alimentare cu apă și canalizare (înlocuire conducte subdimensionate față de numărul actual de consumatori, înlocuire pompe de evacuare a apelor uzate, stație de pompare apă uzată și transportul apelor menajere în sistemul de canalizare). Așa cu


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top