fbpx
Connect with us

Primarul Vasile ȘULEAP, despre drumul către modernizare al comuna sucevene Grămești

primarul-vasile-suleap,-despre-drumul-catre-modernizare-al-comuna-sucevene-gramesti

Revista Moldova Invest

Primarul Vasile ȘULEAP, despre drumul către modernizare al comuna sucevene Grămești


MixCollage 13 Dec 2023 04 52 PM 239 - Moldova Invest

Comuna Grămești este situată în partea de est a judetului Suceava, la o distanță de 62 km de municipiul Suceava, la 9 kilometri de orașul Siret

Primarul Vasile Șuleap are o  viziune precisă și pragmatică în ceea ce privește problemele, provocările, prioritățile și soluțiile pe care le ridică administrarea comunei. Strategia de dezvoltare a comunei are ca ax central modernizarea infrastructurii rutiere. Această prioritate este deja îndeplinită în mare parte, resursele financiare sunt acum direcționate pentru realizarea altor proiecte care completează în mod organic tabloul investițional.

Imagine WhatsApp 2023 09 13 la 09.37.03 - Moldova Invest

Programul de modernizare al localității  va ameliora condițiile de viață ale locuitorilor comunei, care vor avea acces la facilități similare celor existente în  mediul urban, construirea unei rețele de apă și canalizare, fiind o prioritate în acest sens. Reducerea decalajului dintre urban și rural este un deziderat al politicilor europene și naționale.

Procesul de dezvoltare al localității se desfășoară cu respectarea principiilor dezvoltării durabile, aspectele sociale, economice, umane și ecologice fiind tratate cu aceeași atenție, în mod echilibrat, cu înțelegerea faptului că viitorul este rezultatul deciziilor și acțiunilor din prezent.

Imagine WhatsApp 2023 09 12 la 10.41.50 - Moldova Invest

Domnule primar, care sunt cele 5 proiecte de dezvoltare finalizate în comuna dumneavoastră în ultimii ani?

Modernizarea drumurilor din comună a reprezentat un obiectiv prioritar. Am derulat un program amplu de modernizare a rețelei de drumuri de interes local. Programul a fost finalizat cu succes. Este un moment important pentru localitatea noastră, deoarece contribuie la creșterea calității vieții locuitorilor în mod direct, dar și indirect, deoarece condițiile necesare valorificării potențialului turistic deosebit al zonei sunt mult îmbunătățite. Un alt fapt pozitiv este că efortul de modernizare a drumurilor comunale a fost susținut integral prin finanțări obținute prin programe europene și din bugetul de stat. Proiectele finalizate în comună sunt:

  • Modernizare drumuri comunale DC 35, DC 36 A, DC 36 B în comuna Grămeşti, cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), pe o lungime de 7,5 km, având o valoare de 6.695.000 lei;
  • Modernizare drumuri comunale DC 36C si DC 36, cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), pe o lungime 2,6 km, având o valoare de 1.986.013 lei;
  • Modernizare drum comunal DC 35D, cu finanțare din fonduri locale, pe o lungime de 0,6 km, având o valoare de 350.000 lei;
  • Modernizare drumuri comunale DC 35 si DC 35B, cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), pe o lungime 6,7 km.
  • Construire teren de sport multifuncțional, cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), pe o suprafață de 96 mp, având o valoare de 279.500 lei.

WhatsApp Image 2023 10 03 at 12.01.55 ba271978 - Moldova Invest

“Procesul de transformare a comunei va continua”

Care sunt proiectele pe care le aveți în vedere în perioada următoare?

Procesul de transformare a comunei va continua. Avem multe


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top