fbpx
Connect with us

Primarul vasluian Daniel DOBRANICI: “Comuna DELEȘTI oferă investitorilor acces la o forță de muncă locală calificată și dispusă la implicare”

primarul-vasluian-daniel-dobranici:-“comuna-delesti-ofera-investitorilor-acces-la-o-forta-de-munca-locala-calificata-si-dispusa-la-implicare”

Revista Moldova Invest

Primarul vasluian Daniel DOBRANICI: “Comuna DELEȘTI oferă investitorilor acces la o forță de muncă locală calificată și dispusă la implicare”


Design fara titlu 3 - Moldova Invest

Comuna Delești din județul Vaslui este formată din satele Albești, Delești (reședința), Fundătura, Hârsova, Mânăstirea și Răduiești

Comuna Delești este situată la 17 km de municipiul Vaslui, în partea de sud-vest a Podișului Central Moldovenesc, fiind străbătută de râul Buda.

Sub conducerea primarului Daniel Dobranici, în comuna Delești se află în derulare proiecte esențiale pentru dezvoltarea localității.

Aceste inițiative vizează consolidarea și modernizarea infrastructurii primare și secundare, optimizarea sistemelor de aprovizionare cu apă și reabilitarea structurilor rutiere auxiliare, dezvoltarea sistemelor de canalizare, eficientizarea securității și monitorizării spațiului public, precum și dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ.

Prin intermediul interviului realizat cu primarul Daniel Dobranici, oferim o imagine de ansamblu asupra eforturilor și acțiunilor din comuna Delești, precum și asupra modului în care acestea contribuie la crearea unui mediu de trai superior pentru locuitori.

Vom explora, de asemenea, factorii care fac din această comună un loc atractiv pentru investiții, punând accent pe resursele și avantajele specifice acesteia.

1 6 - Moldova Invest

Care sunt proiectele pe care le aveți în implementare?

O comună care aspiră la prosperitate, bunăstare și dezvoltare continuă nu se măsoară doar prin resursele financiare pe care le are, ci mai ales prin modul în care le folosește în beneficiul direct al locuitorilor săi.

În acest sens, deciziile luate de administrația locală trebuie să reflecte viziunea stabilită, care se adaptează și răspunde nevoilor actuale și anticipate ale locuitorilor.

Mai mult decât simpla realizare a unor proiecte, aceasta presupune gândirea lor în termeni de durabilitate și impact pe termen lung.

Este vorba despre crearea unui mediu care nu doar că satisface nevoile imediate, dar care se asigură și că generațiile viitoare vor avea la dispoziție resurse și facilități la un standard cel puțin la fel de bun, dacă nu chiar mai bun.

Noi, în comuna noastră, ne-am asumat această responsabilitate. Ne-am propus ca fiecare leu investit să conteze și să genereze valoare adăugată în viața comunității.

3 6 - Moldova Invest

În acest sens, proiectele pe care le avem în derulare nu sunt doar rezultatul unei strategii administrative, ci sunt rodul unui dialog continuu cu locuitorii, al înțelegerii nevoilor lor și al anticipării direcțiilor de dezvoltare ale societății.

Proiectele pe care le avem acum în implementare sunt o dovadă clară a acestui angajament.

De exemplu, am prioritizat investițiile în infrastructura de apă și transport, conștienți fiind că accesul la apă potabilă și conectivitatea sunt esențiale.

Oamenii trebuie să poată ajunge ușor de acasă, la locul de muncă, la școală sau la alte facilități comunitare, iar apa potabilă este o resursă vitală pentru sănătate și igienă.

4 7 - Moldova Invest

În acest context, avem în implementare o serie de proiecte menite să sprijine și să dezvolte infrastructura și serviciile locale:

  • Alimentare cu apă și amenajare poduri și podețe. (SECȚIUNEA PODURI) Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și din bugetul local. Valoarea proiectului este de 2.751.669.9 de lei. Prin acest proiect se asigură acces mai facil și sigur între zonele din comuna noastră și crește gradul de mobilitate pentru l


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top