fbpx
Connect with us

Radiografia județelor din regiunea de Nord-Est din perspectiva datelor statistice oficiale. Partea II: BACĂU

radiografia-judetelor-din-regiunea-de-nord-est-din-perspectiva-datelor-statistice-oficiale.-partea-ii:-bacau

Revista Moldova Invest

Radiografia județelor din regiunea de Nord-Est din perspectiva datelor statistice oficiale. Partea II: BACĂU


6f233c46 dfc9 4e88 90ee 769768695787 - Moldova Invest

În contextul societății actuale, ce se dorește a fi ancorată la realitate, funcționarea corectă are la bază statistici obiective. În baza datelor primare colectate prin intermediul cercetărilor statistice, Direcția Județeană de Statistică analizează și diseminează lunar principalii indicatori economico-sociali ai județului pe care-l reprezintă

În contextul acestui peisaj economic în continuă schimbare, datele analizate în continuare oferă o perspectivă detaliată asupra evoluției economice a 5 județe din regiunea de Nord-Est: IAȘI, NEAMȚ, BACĂU, VASLUI și BOTOȘANI.

O abordare complexă, care investighează diversele componente economice, sociale și culturale, dezvăluie tendințele care conturează rolul celor 5 județe în dezvoltarea generală a țării. Pe măsură ce parcurgem datele prezentate, vom explora în detaliu aspecte vitale precum resursele de muncă, agricultura, silvicultura și evoluția indicatorilor economico-sociali din ultima perioadă, oferind astfel o imagine completă a situației economice din județul Neamț.

News Moldova îți recomandă și ...   Laurențiu LEOREANU, deputat PNL de Neamț: „Mi se pare important ca un parlamentar să răspundă la urgențele din societate și să fie atent la nevoile stringente ale cetățenilor”

Această analiză ajută la înțelegerea provocărilor și oportunităților cu care se confruntă județele, punând în lumină tendințele semnificative care indică direcții de dezvoltare și creștere. De la producția industrială până la dinamica sectorului turismului, vom explora cum aceste aspecte modelează economia și societatea județelor din regiunea de Nord-Est a României.

BACĂU

6f233c46 dfc9 4e88 90ee 769768695787 - Moldova Invest

În contextul unui mediu economic și social dinamic, analiza datelor statistice devine un instrument esențial pentru a înțelege și a planifica strategiile de dezvoltare a unei regiuni.

Județul Bacău, situat în partea de nord-est a României, fiind așezat la confluența mai multor realități culturale și economice, este fără îndoială un punct de referință în acest context. În cadrul acestui material, prezentăm o radiografie a primelor 5 luni 2023 a județului Bacău, din perspectiva datelor statistice oficiale. În cadrul acestei analize, se poate observa faptul că județul Bacău se confruntă cu provocări și oportunități care se reflectă în datele statistice analizate în intervalul ianuarie – mai din acest an.

News Moldova îți recomandă și ...   Primarul comunei LESPEZI, Ioan LAZĂR: „Mi-am luat angajamentul către comunitatea din Lespezi, că voi continua asfaltarea în comuna noastră, iar lucrurile se materializează prin intermediul proiectelor.”

PRODUCȚIA INDUSTRIALĂ

Potrivit rezultatelor operative, în primele 5 luni ale anului 2023 producția industrială totală realizată în județului Bacău a înregistrat o scădere pe ansamblu cu 5,8% faţă de perioada similară din anul 2022, iar cea mai mare influență în scăderea producției a avut-o producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-64,1%), urmată de industria prelucrătoare (-4,7%). În luna mai 2023 producția industrială totală din a fost mai mică cu 2,1% comparativ cu luna corespunzătoare și a crescut cu 22,7% față de luna anterioară.

CIFRA DE AFACERI ÎN INDUSTRIE

Cifra de afaceri a unităților industriale din județul Bacău a înregistrat o creștere de 18,4% în primele 5 luni ale anului 2023 față de aceeași perioadă din anul anterior, depășind media națională. În luna mai 2023, veniturile totale din industrie au scăzut cu 29,0% față de mai 2022, dar au crescut cu 32,9% față de luna anterioară.

News Moldova îți recomandă și ...   Dezvoltarea durabilă și educația de calitate în comuna băcăuană PODU TURCULUI, printre prioritățile primarului Gelu CIORAVĂ

COMERȚ INTERNAȚIONAL

Activitatea de comerț internațional realizată în județul Bacău în primele 3 luni 2023, relevă faptul că exporturile FOB, după sediul agentului exportator, au fost de 266.672 mii euro, mai mici cu 0,7% comparativ cu perioada corespunzătoare din 2022. În structură, cea mai mare pondere în volumul mărfurilor exportate îl deţine secţiunea “materii textile și articole din acestea” (15,7%).

EXPORT - Moldova Invest

Importurile CIF, după sediul agentului importator, au fost de 352.453 mii euro, mai mici cu 4,1% față de perioada corespunzătoa


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top