fbpx
Connect with us

Zona Economica Liberă „Ungheni Business”: O platforma de succes pentru investiții în Republica Moldova! – MOLDOVA INVEST

zona-economica-libera-„ungheni-business”:-o-platforma-de-succes-pentru-investitii-in-republica-moldova!-–-moldova-invest

Revista Moldova Invest

Zona Economica Liberă „Ungheni Business”: O platforma de succes pentru investiții în Republica Moldova! – MOLDOVA INVEST


ungheni34 scaled - Moldova Invest

Zona Economică Liberă „Ungheni – Business” este situată în partea centrală de vest a Republicii Moldova, la hotar cu România, ceea ce oferă un avantaj investițional deosebit, cu condiții favorabile de afaceri orientate spre statele UE.

Poziționarea geografică favorabilă a Republicii Moldova oferă o platformă investițională deosebită, cu oportunități la export spre UE și țările CSI.

Zona Economică Liberă „Ungheni – Business” se află la intersecția celor mai importante căi rutiere, care leagă țările din UE și CSI, cu care Republica Moldova are semnate acorduri de liber schimb.

Municipiul Ungheni reprezintă un nod important de cale ferată şi posturi vamale (postul vamal de tip rutier Sculeni şi postul vamal de tip feroviar Ungheni-Cristeşti).

Prin Hotărârea emisă de Guvernul Republicii Moldova, la data de 21 februarie 2009, a fost oficializată numirea doamnei Natalia Iepuraş în funcția de administrator principal al Zonei Economice Libere “Ungheni-Business”.

News Moldova îți recomandă și ...   Adrian DUPU, Secretar de stat: "Fiecare proiect finanțat trebuie să aibă un impact cât mai mare pentru comunitățile și cetățenii Republicii Moldova"

În cadrul interviului nostru, administratorul Natalia Iepuraş a oferit informații despre realizările şi caracteristicile esențiale ale ZEL “Ungheni – Business”, precum şi facilitățile oferite investitorilor.

natalia iepuras - Moldova Invest

Zona Economică Liberă „Ungheni-Business” a fost creată pe o perioadă de 42 de ani și de-a lungul anilor a avut o dezvoltare dinamică, situându-se pe locurile I și II printre principalii indicatori economici în raport cu celelalte 6 zone libere din țară.

Până în prezent, ZEL „Ungheni-Business” a înregistrat următoarele rezultate conform indicatorilor economici:

– 47 de companii rezidente
– Volumul total al investițiilor – 111,29 mil USD
– Volumul vânzărilor anuale – cca 3 mild MDL
– Angajați în cadrul companiilor rezidente – 3115 persoane
– Impozite și taxe achitate la buget – 171,2 mil MDL

News Moldova îți recomandă și ...   Primarul Cosmin ANDREI: "Municipiul Botoșani va deveni un oraș competitiv din punct de vedere al industriei, al pieței de desfacere sau al turismului"

Ungheni 2 - Moldova Invest

Care sunt avantajele competitive ale ZEL Ungheni?

ZEL „Ungheni-Business” are o poziționare geografică favorabilă, fiind situată la intersecția celor mai importante căi rutiere și feroviare care leagă țările din UE și CSI, oferind astfel acces pe piețele din Vest și Est.

Republica Moldova are semnate acorduri de liber schimb cu mai multe țări, cum ar fi: Acord de Asociere între UE și RM (2014), CSI (2012), CEFTA (2007) etc., care facilitează importurile și exporturile de mărfuri.

Care sunt principalele domenii de producție în cadrul ZEL Ungheni?

Rezidenții ZEL „Ungheni-Business” provin din diverse domenii, precum: electric și electronic, confecții, automotive, textile, mobilier, construcții, prestări servicii, comerț extern etc. În plus, are și cea mai mare varietate de produse fabricate și comercializate în raport cu alte zone libere din țară, ca de exemplu: covoare, fire de lână și sintetice, mobilă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, lacuri și vopsele industriale și pentru autovehicule, cabluri și cablaje electronice/electrice, echipamente pentru automobile, materiale termoizolante și hidroizolante din polistiren extrudat, produse petroliere etc.

News Moldova îți recomandă și ...   Primarul Ionuț-Adrian TOTOLICI, despre proiectele în derulare și de viitor pentru comuna vasluiană IANA

Investițiile provin atât din țară, cât și de peste hotare: Țările de Jos, Cipru, Italia, Franța, Belgia, Federația Rusă etc.

ungheni 3 - Moldova Invest

Ce privilegii și avantaje sunt disponibile pentru investitorii care aleg să dezvolte afaceri în Zona Economică Liberă “Ungheni – Business”?

Amplasarea Mun. Ungheni ne avantajează din punct de vedere logistic, fiind la hota


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top