fbpx
Connect with us

3 centrale SOLARE FOTOVOLTAICE vor fi instalate în comuna MIROSLAVA, județul IAȘI! VALOAREA proiectului este estimată la circa 500.000 de LEI

BIANCA POZE ARTICOLE 1 - News Moldova

Iasi

3 centrale SOLARE FOTOVOLTAICE vor fi instalate în comuna MIROSLAVA, județul IAȘI! VALOAREA proiectului este estimată la circa 500.000 de LEI


Primăria Miroslava, din județul Iași, a lansat licitația privind achiziția serviciilor de proiectare și execuție a trei centrale solare fotovoltaice

Cele trei centrale solare fotovoltaice vor fi montate pe sediul primăriei, sala de sport a comunei și clădirea Fermei Uricani.

Valoarea proiectului este estimată la circa jumătate de milion de lei, termenul de execuție fiind până la mijlocul lunii septembrie.

 „Scopul investiției este de a valorifica potențialul solar prin înlocuirea energiei electrice produse în instalații termoenergetice cu energie electrică produsă din surse regenerabile”, spune Primăria Miroslava.

News Moldova îți recomandă și ...   Antibiotice Iași anunță selectarea Băncii Europene de Investiții ca finanțator pentru proiectele de investiții viitoare, în valoare de 25 milioane euro

Se pare că fiecare dintre cele trei centrale fotovoltaice va avea o putere de aproximativ 25 kWp, fiind compuse din panouri fotovoltaice de 400-600 Wp.

Energia obținută va putea fi utilizată pentru consumul propriu sau livrată în sistem. Impactul asupra mediului este minim, întrucât în urma dezmembrării centralei fotovoltaice nu rezultă deșeuri, iar structura poate fi refolosită.

146174675 3053203324782226 4125861596290142307 n - News Moldova

„Pe lângă crearea unor capacități noi pentru producerea energiei electrice, proiectul presupune realizarea racordurilor electrice între unitățile generatoare fotovoltaice și racordarea la Sistemul Energetic Național.

Sistemul fotovoltaic este o tehnologie fiabilă, având o durată medie de viață de peste 20 de ani. Prin implementarea unui astfel de sistem reducem costurile cu energia electrică achiziționată din surse convenționale, reducem impactul asupra mediului prin scăderea amprentei de carbon și ne alieniem la standardele și directivele europene în vigoare.

Totodată, prin acest proiect, primăria va deveni prosumator, adică nu doar va consuma energie din rețeaua electrică, dar va produce și livra energie din surse regenerabile, deși activitatea specifică nu este producerea de energie electrică”, a declarat Dan Niță, primarul comunei Miroslava. 

News Moldova îți recomandă și ...   Senatorul Marius Bodea: „Un pas important pentru A8, un drum lung și anevoios înainte!”

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top