Connect with us

Situatie DISPERATĂ pentru 7 ANGAJAȚI ai Centrului de Plasament ”Guliver” IAȘI! Aceștia ar putea rămâne fără loc de MUNCĂ

Iasi

Situatie DISPERATĂ pentru 7 ANGAJAȚI ai Centrului de Plasament ”Guliver” IAȘI! Aceștia ar putea rămâne fără loc de MUNCĂ

Șapte angajați ai Centrului de Plasament ”Guliver” Iași din subordinea DGASPC IAȘI au fost anunțați că vor rămâne fără locuri de muncă deoarece centrul în care activau și-a schimbat destinația.

Printre cei șapte angajați se află șase asistente medicale generaliste și un cadru medical.

Strategia de restructurare a centrelor din cadrul DGASPC Iași a condus la această situație

La începutul anului 2000,  Centrul ”Guliver” aparținea de Ministerul Sănătății, iar în baza unui protocol, personalul era angajat în cadrul Spitalului de Copii ”Sf. Maria” din Iași.

În momentul de față, ca urmare a strategiei de restructurare a centrelor din cadrul DGASPC Iași, Centrul ”Guliver” a fost transformat din centru pentru copii în centru pentru adulți.

Angajații Centrului de Plasament ”Guliver” : ”Suntem aruncați ca o minge de ping-pong”

Unul dintre angajații afectați de această decizie ne-a declarat sub protecția anonimatului că după mai bine de 20 de ani de activitate se vede nevoit să își caute un loc de muncă, ceea ce este extrem de dificil în contextul în care are peste 50 de ani.

Ne-am trezit peste noapte că nu mai suntem angajați și ni s-a comunicat să ne găsim locuri de muncă.  Unde să îți cauți loc de muncă dacă ai peste 50 de ani? Vreau să menționez că în pandemie am fost suprasolicitați și nu am primit vreun spor suplimentar pentru condițiile în care am lucrat și aici mă refer la pacienții cu COVID-19”,  a declarat unul dintre angajații afectați jurnaliștilor ”NEWS MOLDOVA”.

Potrivit informațiilor obținute de jurnaliștii ”NEWS MOLDOVA”, conducerea Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași a declarat că nu mai poate susține financiar acești angajați.

Spitalul spune că nu poate susține financiar și acești angajați. Cei de la DSP susțin că spitalul ne-a cerut înapoi, iar spitalul susține că nu suntem în coordonarea lor”, au declarat aceleași surse.

Coordonatorul Centrului de Plasament ”Guliver” Iași, Daniela CALTEA a declarat jurnaliștilor ”NEWS MOLDOVA” că nu ne poate oferi informații și că de această problemă se ocupă DGASPC Iași.

”Vorbiți cu domnul director (Florin ION – director DGASPC Iași)! Eu nu vă pot da informații! Nu avem personalitate juridică, întrebați la domnul director”,  a declarat Daniela CALTEA.

Reprezentanții DGASPC Iași ne-au declarat că  pentru acești angajați, se încearcă găsirea unei soluții de către conducerea Spitalului  ”Sf. Maria”, DGASPC Iași și Consiliul Județean Iași.

Totodată, Tiberiu BANTAȘ, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași a declarat jurnaliștilor ”NEWS MOLDOVA” că s-a ajuns la această situație ca urmare a strategiei de restructurare a centrelor din cadrul DGASPC Iași.

”Pentru acești angajați, se încearcă găsirea unei soluții de către conducerea Spitalului Sf. Maria, DGASPC Iași și Consiliul Județean Iași. Acești angajați au fost preluați la începutul anului 2000, iar pe vremea respectivă Centrul Guliver aparținea de Ministerul Sănătății în baza unui protocol, dar personalul medical sunt angajați ai Spitalului de Copii ”Sf. Maria” din Iași.

În momentul de față, ca urmare a strategiei de restructurare a centrelor din cadrul DGASPC Iași, Centrul Guliver a fost transformat din centru pentru copii în centru pentru adulți. Conform standardelor, un centru pentru adulți nu presupune foarte mulți angajați pe parte medicală, deocamdată.  Din acest motiv s-a ajuns la această situație.

Domnul director al DGASPC Iași, Florin ION a luat legătura cu managerul Spitalului de Copii ”Sf. Maria” pentru a găsi împreună cele mai bune soluții pentru acești angajați și sperăm ca zilele următoare se avem alte decizii”, a declarat Tiberiu BANTAȘ, purtătorul de cuvânt al DGASPC IAȘI.

Potrivit informațiilor deținute de jurnaliștii ”NEWS MOLDOVA” în cursul acestei zile (22.02-n.r.) va avea loc o întâlnire între conducerea Spitalului  ”Sf. Maria”, DGASPC Iași și Consiliul Județean Iași pentru a se discuta situația celor șapte angajați ai Centrului Guliver.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

To Top