fbpx
Connect with us

A fost lansată, pentru a opta oară, licitația pentru contractul de lucrări menite să crească performanţa energetică a două dintre clădirile Spitalului Clinic Căi Ferate Iași

spital cfr iasi e1655368805241 - News Moldova

Iasi

A fost lansată, pentru a opta oară, licitația pentru contractul de lucrări menite să crească performanţa energetică a două dintre clădirile Spitalului Clinic Căi Ferate Iași


Spitalul CFR a lansat, pentru a opta oară, licitaţia pentru contractul de lucrări menite să crească performanţa energetică a două dintre clădirile complexului medical

Spitalul Clinic Căi Ferate încearcă din nou atribuirea contractului pentru lucrările de reabilitare termică în vederea creşterii eficienţei energetice la două dintre cele nouă corpuri de clădire pe care le deţine. Este vorba despre clădirea principală, cea care are front la Bd. Carol I, şi secţia de balneologie.

Proiectul vizează, printre altele, îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii (pereţi exteriori, ferestre, tâmplărie, planşeu peste ultimul nivel, planşeu peste subsol), a şarpantelor şi învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii, introducerea, reabilitarea şi modernizarea, după caz, a instalaţiilor pentru prepararea, distribuţia şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare şi climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum şi achiziţionarea şi instalarea echipamentelor aferente şi racordarea la sistemele de încălzire centralizată, după caz şi utilizarea surselor de energie regenerabilă, pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii etc.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PSD Vasile Cîtea: „Creșterea bugetului pentru Educație în 2024, în valoare de 80 de miliarde de lei (16 miliarde de euro), reprezintă un pas semnificativ”

Valoarea totală estimată se ridică la 8,12 milioane de lei, finanţare asigurată prin Programul Operaţional Regional. Data limită de trimitere a ofertelor este 6 februarie, iar durata contractului – atribuit după criteriul preţului cel mai scăzut – va fi de 12 luni.

La finele anului 2019 a fost lansată prima procedură de licitaţie, având o valoare de pornire estimată la 7,53 milioane de lei. Aceasta nu a atras nicio ofertă. A doua încercare, cu acelaşi cost estimat, s-a oprit în „abateri grave de la prevederile legislative, care afectează procedura de atribuire sau fac imposibilă încheierea unui contract”.

News Moldova îți recomandă și ...   Ample percheziții domiciliare în Iași. 7 persoane au fost REȚINUTE pentru trafic de droguri de risc în formă continuată

Procedura a fost reluată la începutul lui 2021, cu un preţ majorat, 8,26 milioane de lei. Verdictul însă fost acelaşi, deși s-au înscris două intenţii de participare. Nici a patra tentativă nu a atras ofertanţi. A cincea şi a şasea tentativă de încredinţare a contractului s-au derulat anul trecut, dar fără nicio ofertă atrasă.

Valoarea estimată a fost redusă la 7,14 milioane de lei. În luna septembrie, a fost iniţiată a şaptea procedură, de la aceeaşi valoare estimată, şi aceasta fără să se încheie cu încredinţarea contractului.

News Moldova îți recomandă și ...   ADIS Iași participă la Târgul Internațional POLLUTEC 2023


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top