Connect with us

 A II-a ediție a Romanian Creative Week va avea loc în perioada 20 – 30 mai, la IAȘI

Iasi

 A II-a ediție a Romanian Creative Week va avea loc în perioada 20 – 30 mai, la IAȘI

Romanian Creative Week reunește majoritatea industriilor creative (arhitectură, arte interpretative, muzică, film, modă, arte vizuale, arte interpretative, new media, desgin,  publicitate, etc) și obiectivul principal al evenimentului este facilitarea întâlnirilor dintre artiștii tineri cu profesioniștii domeniilor vizate.

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Roznovanu de către primarul Mihai Chirica, Irina Schrotter, președintele Federației Patronatelor din Industriile Creative și alți participanți la RCW, au fost oferite vineri, 3 mai, detalii despre evenimentul simbolic al Iașului!

Încercăm într-o manieră cât mai firească să ne mulăm pe noua transformare digitală, pentru a deveni o comunitate cât mai creativă într-o competiție în care creativitatea va forma campioni și va fi rețeta succesului unei vieți mai bune. De la bun început am salutat conceptul acestui eveniment. RCW nu trebuie să fie doar un festival, ci să rămână un brand național pe care Iașul ar trebui să îl ofere cu generozitate întregii țări, dar și Europei. Vor fi zeci de mii de beneficiari ai acestei munci care a fost făcută de o echipă coordonată cu succes de Irina Schrotter. Felicitări tuturor celor implicați, felicitări echipei care a făcut posibilă RCW”, a mărturisit primarul Mihai Chirica.

PESTE 800 DE ARTIȘTI DIN TOATĂ LUMEA!

Ediția din acest an se axează pe RCW Arts & Crafts, Content Creation, Creative Entrepreneurship, Design, Innovation & Digital, New Media.

Peste 800 de artiști din toată lumea, zeci de filme și concerte, 12 expoziții, 40 de show-uri de modă, șapte conferințe, dezbateri, workshop-uri și tabere de creație vor face parte din programul Romanian Creative Week (RCW) 2022 .

Ca elemente de noutate sunt prezentate  expoziții indoor și outdoor, concursuri și intervenții arhitecturale, evenimente new media surprinzătoare, provocări de realitate augmentată și imersiuni în realități virtuale, workshopuri, show-uri de modă, proiecții de film, muzică live și extravaganțe culinare.

Cel mai important lucru pentru noi este că am reușit să creăm o platformă care conectează tot ce înseamnă creativitate românească și nu numai, anul acesta la Iași urmând să vină și artiști internaționali. Ne dorim să devenim o platformă regională care să conecteze țările din Europa de Est. Acest lucru îl pot face cel mai bine creativitatea și tinerii frumoși ai Iașului. Pe acești tineri am reușit să-i aducem alături de noi și aș vrea să-i vedeți cât de creativi sunt, câte idei au. Acest eveniment mai reușește un lucru: să aducă comunitatea de afaceri în jurul nostru, o comunitate care își dorește ca în Iași să se întâmple lucruri care să atragă tineretul”, a declarat Irina Schrotter.

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top