fbpx
Connect with us

Admiterea de toamnă la TUIASI confirmă recordul din vară: 190 de locuri au mai rămas disponibile la buget, la licență, cele mai puține din ultimii zece ani

Admiterea de toamnă la TUIASI confirmă recordul din vară: 190 de locuri au mai rămas disponibile la buget, la licență, cele mai puține din ultimii zece ani - News Moldova

Iasi

Admiterea de toamnă la TUIASI confirmă recordul din vară: 190 de locuri au mai rămas disponibile la buget, la licență, cele mai puține din ultimii zece ani


TUIASI desfășoară procesul de admitere în perioada 4 – 15 septembrie pentru ocuparea locurilor neocupate în urma sesiunii de admitere din iulie

Cu toate că Ministerul Educației a alocat mai multe locuri decât în anii precedenți pentru admiterea la TUIASI, în această toamnă s-au rămas neocupate doar 190 de locuri la buget, cel mai redus număr de locuri disponibile pentru admiterea de toamnă din ultimii zece ani.

Universitatea oferă 190 de locuri pentru cetățenii români și ai Uniunii Europene și 60 de locuri pentru românii din diaspora.

În plus, pentru prima dată în 2023, patru facultăți nu organizează concurs la admiterea de toamnă, deoarece și-au ocupat toate locurile în vara aceasta. Aceste facultăți sunt Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino,” Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.

Candidații interesați să devină studenți la TUIASI în această toamnă pot opta pentru șapte facultăți ale universității.

Programele de master au disponibile 200 de locuri pentru cetățenii români și ai Uniunii Europene și 50 de locuri pentru românii din diaspora.

La doctorat, procesul de admitere este în desfășurare, iar colocviile vor avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie.

TUIASI a introdus un sistem inovator la nivel național începând cu 2017, care permite candidaților să se înscrie la oricâte specializări doresc, la taxă sau la buget, în cadrul a trei facultăți ale universității, prin depunerea unui singur dosar și achitarea unei singure taxe. Dacă doresc să aplice și la celelalte facultăți ale TUIASI, candidații trebuie să plătească o taxă suplimentară de înscriere.

Procesul de admitere la TUIASI poate fi urmărit în timp real pe platforma dedicată, iar candidații sunt încurajați să își depună dosarele de înscriere online, însoțite de copii ale documentelor. Pentru cei care preferă să depună dosarele personal, universitatea va organiza puncte de primire a documentelor la fiecare dintre cele 7 facultăți care mai au admitere în această toamnă.

Studenții care aleg să studieze la TUIASI vor beneficia de oportunitatea de a participa la programe de schimb internaționale, datorită apartenenței universității la Consorțiul European INGENIUM. De asemenea, ei se pot caza în Campusul „Tudor Vladimirescu” și pot lua parte la diverse activități studențești în cadrul unui vibrant oraș studențesc. Anul acesta, Zilele Campusului „Tudor Vladimirescu” au inclus cel mai mare festival studențesc din țară, cu jocuri și activități variate, precum și un concert susținut de formația Alternosfera.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top