fbpx
Connect with us

Adolescentul lovit de tren la Vatra Dornei a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale care a durat de 24 de ore

surgery 1822458 1280 e1645131297438 - News Moldova

Iasi

Adolescentul lovit de tren la Vatra Dornei a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale care a durat de 24 de ore


Adolescentul de 15 ani lovit de tren la Vatra Dornei, căruia i-a fost replantată gamba stângă, a fost supus unor noi intervenţii pentru reconstrucţie funcţională, acoperire parţială a defectelor cutanate şi toaletă chirurgicală, întreaga procedură durând 24 de ore

”24 de ore si 15 minute a durat operaţia prin care s-a reluat toaleta chirurgicală a membrului replantat şi s-a efectuat reconstrucţia funcţională a lojei musculare posterioare a gambei printr-un transfer musculotendinos inervat motor, neurotizarea lojei musculare externe, acoperirea (parţială) a defectelor cutanate cu un lambou fasciocutanat inervat senzitiv. Ambele transferuri de ţesuturi s-au efectuat prin tehnici microchirurgicale”, a declarat pentru News.ro medicul Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă şi coordonatorul secţiei de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Medicul a mai precizat că intervenţia a început sâmbătă la ora 10 şi s-a încheiat duminică la 10.15.

News Moldova îți recomandă și ...   Burse mai multe și cu valori mai mari pentru studenții USV Iași

Imediat postoperator copilul a fost detubat, starea lui generală este foarte bună”, a precizat Sidonia Susanu.

Băiatul de 15 ani a fost supus pe 18 ianuarie unei intervenții complexe, în urma căreia medicii de la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași au reușit  să-i replanteze gamba stângă.

„Intervenția a durat 13 ore, cu osteosinteză gamba stângă – echipa de Ortopedie, reimplantare gamba stânga – echipa de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, splenectomie de necesitate – echipa de chirurgie pediatrică și susținerea funcțiilor vitale, plasmafereză, necesitate terapeutică vitală -echipa ATI. Este în ATI sub supraveghere continuă de specialitate. Este un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”, a declarat  atunci dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU și purtător de cuvânt al unității medicale.

News Moldova îți recomandă și ...   A fost desemnat antreprenorul pentru primele lucrări de construcție a Spitalului Regional de Urgență Iași. Valoarea licitată este de 26.298.533,47 lei

Băiatul a fost transportat la data de 17 ianuarie cu elicopterul SMURD Iaşi, după ce a fost lovit de tren în apropierea gării Vatra Dornei  Băi, fiindu-i amputat un picior.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top