fbpx
Connect with us

Agent de poliţie din Iași condamnat în primă instanţă pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită

politia capitalei politisti masina politie e1643213382873 - News Moldova

Iasi

Agent de poliţie din Iași condamnat în primă instanţă pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită


Tribunalul Iași a pronunțat o hotărâre în data de 22 septembrie 2023, condamnând un fost agent de poliție la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei

La data de 22 septembrie 2023, Tribunalul Iaşi, instanţă de fond, a dispus condamnarea unui inculpat, agent de poliţie la momentul săvârşirii infracţiunii, la pedeapsa principală de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

News Moldova îți recomandă și ...   Rețeaua de iluminat public din orașul Hârlău va fi modernizată! Investiție de peste 2,5 milioane de lei

În fapt, în cursul zilei de 04.05.2023, lucrătorii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a unui agent-şef adjunct de poliţie din cadrul IPJ Iaşi – Poliţia Municipiului Iaşi – Secţia 2 Poliţie – Compartimentul Ordine Publică, după ce a primit de la un denunţător suma de 200 euro în scopul de a nu-i aplica o sancţiune contravenţională la regimul rutier şi a nu-i suspenda permisul de conducere.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PDS de Iași, Vasile CÎTEA: „Educația timpurie, pentru copiii cu vârste cuprinse între trei și șase ani, este esențială pentru dezvoltarea lor cognitivă și integrarea socială”

Iniţial, agentul în cauză a pretins de la denunţător o sumă de bani cuprinsă între 300 şi 500 de euro, în acelaşi scop.

Denunţul a fost înregistrat la Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi ca urmare a unui apel la sistemul Call-center anticorupţie 0800.806.806 efectuat de către denunţător în seara zilei de 02.05.2023.

Prin rechizitoriul din data de 19.06.2023, inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

După constatarea infracţiunii flagrante, inculpatul a fost reţinut 24 de ore, ulterior fiind arestat la domiciliu, măsură care a fost menţinută până la data pronunţării condamnării de către instanţa de fond.

News Moldova îți recomandă și ...   După ce a ABUZAT două minore aflate în asistență maternală, un ieșean și-a primit în sfârșit pedeapsa. Ce au decis magistrații


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top