fbpx
Connect with us

Ample percheziții domiciliare în Iași. 7 persoane au fost REȚINUTE pentru trafic de droguri de risc în formă continuată

dna droguri - News Moldova

Iasi

Ample percheziții domiciliare în Iași. 7 persoane au fost REȚINUTE pentru trafic de droguri de risc în formă continuată


Şapte persoane au fost reţinute şi cercetate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iaşi, pentru trafic de droguri de risc în formă continuată

În urma unei percheziţii au fost descoperite cantităţi de droguri având o valoare de piaţă estimată la 800.000 de euro.

Conform unui comunicat de presă emis de DIICOT, se precizează că, pe durata anului 2023, membrii unei rețele de traficanți au introdus în teritoriul României cantități semnificative de droguri de risc.

Aceste substanțe au fost ulterior distribuite către alți traficanți din municipiile Cluj Napoca și Iași, care, la rândul lor, au alimentat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și unități școlare.

„Cu ocazia acţiunii finalizate în cursul zilei de astăzi au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară în cele două municipii şi s-au realizat două operaţiuni de prindere în flagrant a inculpaţilor, în timp ce tranzacţionau sau transferau cantităţi mari de droguri. Au fost identificate şi ridicate cantităţile de 40 kilograme muguri de canabis (ambalate în 48 pungi vidate), 12 kilograme haşiş, porţionat şi ambalat (125 pachete), aproximativ 120 grame cristal precum şi o maşină de numărat bani”, menţionează comunicatul DIICOT.

Potrivit aceleiași surse, în timpul perchezițiilor efectuate la locațiile investigate, una dintre persoanele suspectate a încercat să elimine o parte din cantitatea de drog de risc aruncând-o în vasul de toaletă. De asemenea, un alt individ a aruncat pe geam o geantă care conținea suma de 130.000 de euro, care a fost recuperată ulterior de către forțele de poliție.

„Facem precizarea că din cantităţile de drog de risc identificate se puteau realiza aproximativ 50.000 doze a căror valoare este estimată la 800.000 euro. Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile”, precizează sursa citată.

Activitățile judiciare au fost desfășurate în colaborare cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog. Operațiunile au fost efectuate în colaborare cu polițiști din Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, beneficiind de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Suportul de specialitate a fost furnizat de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top