fbpx
Connect with us

Angajații Agenției Județeane de Plăți și Inspecție Socială Iași au organizat un protest spontan în fața sediului instituției

Angajații Agenției Județeane de Plăți și Inspecție Socială Iași au organizat un protest spontan în fața sediului instituției - News Moldova

Iasi

Angajații Agenției Județeane de Plăți și Inspecție Socială Iași au organizat un protest spontan în fața sediului instituției

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Angajații Agenției Județeane de Plăți și Inspecție Socială Iași au organizat astăzi, 16.08.2023 ,un protest în fața sediului instituției

Aceștia au exprimat nemulțumirea lor cu privire la prevederile ordonanței care vizează reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar.

Alexandru Grinea, inspector social din cadrul AJPIS Iași, a explicat că protestul spontan a fost declanșat de planurile guvernului de a fuziona unele instituții:Prin acest protest spontan, salariații acestei instituții doresc să atrag atenția asupra condițiilor dificile în care își desfășoară activitatea, fără suficiente resurse umane și materiale, asupra unor probleme de natură legislativă, care creează de multe ori confuzii și nemulțumiri în rândul beneficiarilor noștri.

Ne-am gândit să ne luăm cumva soarta în propriile mâini și să încercăm să atragem atenția că nu suntem nici de desființat, nici de penalizat. Din contra, suntem slujbași într-o instituție de care populația are nevoie și statul român, administrația din România, are nevoie.

Protestatarii au subliniat că doresc menținerea locurilor de muncă, ocuparea prin concurs a posturilor vacante și evitarea reducerii sau înghețării acestora.

În prezent, în organigrama Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Iași există 42 de posturi, dar nu toate sunt ocupate. Instituția are grijă de nevoile a sute de mii de beneficiari din județ.

Angajații agenției ieșene au anunțat că vor recurge și la alte forme de protest, inclusiv greva generală, dacă ordonanța de austeritate va fi adoptată de guvernul actual.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top