fbpx
Connect with us

Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, finanțată prin PNRR – MOLDOVA INVEST

antibiotice-iasi-a-pus-in-functiune-o-centrala-fotovoltaica-de-2,5-mw,-finantata-prin-pnrr-–-moldova-invest

Iasi

Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, finanțată prin PNRR – MOLDOVA INVEST

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Foto Drona Fotovoltaice Atb 2 1024x580 1 - Moldova Invest

Antibiotice Iași a inaugurat o centrală electrică fotovoltaică cu o capacitate de 2,5 MW, investiţie ce face parte din strategia de dezvoltare durabilă a companiei.

Această inițiativă reprezintă o parte integrantă a strategiei companiei de a adopta practici mai sustenabile. Implementarea proiectului centralei fotovoltaice a fost realizată în colaborare cu Parapet, o firmă de construcții specializată în sectorul regenerabil, care s-a ocupat de proiectare, infrastructură mecanică, electrică și management, conform unui comunicat emis de companie.

Potrivit comunicatului, investiția totală în acest proiect se ridică la 11.8 milioane de lei, din care 4.078.620 lei au fost obținuți de la Ministerul Energiei, din fonduri europene alocate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), restul fiind suportat din resursele proprii ale companiei.

Centrala electrică fotovoltaică va produce o cantitate anuală de energie electrică suficientă pentru a acoperi 26,4% din necesarul de energie al platformei industriale din Iași, calculat în funcție de consumul înregistrat în anul 2021. Se estimează că noua instalație va genera în medie 3.500 MWh/an, contribuind la reducerea emisiilor de carbon cu peste 2.000 de tone anual și consolidând astfel rezistența la schimbările climatice prin diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

“Reducerea amprentei de carbon, în perspectiva UE de a atinge neutralitatea climatică în orizontul 2050, reprezintă o preocupare strategică pentru Antibiotice. Ne-am construit o strategie privind eficienţa energetică pe platforma noastră care să asigure un a


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top