fbpx
Connect with us

Aparat de anestezie veterinară, de ultimă generație achiziționat la USV Iași

Aparat de anestezie veterinară, de ultimă generație achiziționat la USV Iași - News Moldova

Iasi

Aparat de anestezie veterinară, de ultimă generație achiziționat la USV Iași

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Clinica de Chirurgie din cadrul Facultății de Medicină Veterinară a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost dotată cu un nou aparat de anestezie inhalatorie, echipat cu o  interfață actualizată la tehnologia modernă

În prezent, dispozitivul este utilizat de către cadrele didactice și medicii veterinari de la clinica  de chirurgie, împreună cu studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară, pentru realizarea în siguranță a intervențiilor chirurgicale.

„Acum, studenții au la dispoziție un aparat mai modern de monitorizarea a funcțiilor vitale, care le permite să observe direct răspunsurile fiziologice ale animalelor sub anestezie și implicit să înțeleagă mai bine principiile anesteziei. Acest echipament modern ne permite să oferim cel mai înalt nivel de îngrijire, minimizând riscurile și asigurând bunăstarea pacienților noștri”, a declarat dr. Alexandra Ciubotariu, medic veterinar în cadrul Clinicii de Chirurgie a USV Iași.

Aparat de anestezie veterinară, de ultimă generație achiziționat la USV Iași - News Moldova

Principalele avantaje ale noului aparat de anestezie veterinară sunt precizia și controlul îmbunătățit al administrării agenților anestezici, precum și capacitatea de a monitoriza în timp real parametrii vitali ai pacienților. Cu ajutorul tehnologiei sale avansate, aparatul asigură o administrare constantă și controlată a mixului de gaze, permițând ajustări rapide în funcție de nevoile individuale ale fiecărui animal. Interfața modernă a aparatului facilitează citirea și interpretarea datelor de către personalul medical, ceea ce este esențial în procedurile chirurgicale, unde fiecare secundă contează.

„Utilizarea acestui aparat într-un mediu educațional înseamnă că studenții sunt instruiți să utilizeze echipament de vârf din industrie, pregătindu-i pentru standardele de practică pe care le vor întâlni în carierele lor profesionale. Ei învață nu doar tehnicile de bază ale anesteziei, ci și cum să se adapteze la situații complexe, să facă ajustări rapide și să răspundă corespunzător la diferitele cerințe clinice ale pacienților”, a mai punctat dr. Alexandra Ciubotariu.

Aparat de anestezie veterinară, de ultimă generație achiziționat la USV Iași - News Moldova

Prin utilizarea acestui aparat de anestezie inhalatorie, clinica de chirurgie poate deservi o gamă largă de cazuri chirurgicale, de la proceduri de rutină până la intervenții complexe, asigurându-se că fiecare animal primește cea mai bună îngrijire posibilă.

Valoarea echipamentului este de peste 70.000 lei, iar achiziția acestuia a fost posibilă prin sprijinul financiar oferit de BRD Groupe Société Générale.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top