fbpx
Connect with us

Artistul Costin Ioniță renunță la plângerea penală împotriva femeii din Iași care i-a vandalizat statuia

Artistul Costin Ioniță renunță la plângerea penală împotriva femeii din Iași care i-a vandalizat statuia - News Moldova

Iasi

Artistul Costin Ioniță renunță la plângerea penală împotriva femeii din Iași care i-a vandalizat statuia

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Artistul Costin Ioniță renunță la plângerea penală împotriva femeii din Iași care i-a vandalizat ieri seară statuia HIDRA, amplasată în Parcul Voievozilor

El consideră că vina nu ar trebui să fie atribuită doar persoanei care a săvârșit actul de vandalism, ci și celui care a instigat la acest gest.

„Plângere împotriva cui? Împotriva acelei doamne rătăcite? Nu, nu vreau să fac așa ceva. Adică, până la urmă, dacă e cineva vinovat e cel care instigă la așa ceva. Iar acolo e greu de ajuns și sincer să fiu, probabil asta și dorește. Își dorește o mediatizare pe care eu nu vreau să i-o fac”, a declarat Costin Ioniță pentru Radio Iași.

Lucrarea vandalizată, explică autorul, conținea o replică la scară mai mică a statuii lui Lenin, fără cap, simbol al decapitării comunismului. Acest simbol al decapitării este asociat momentului în care statuia lui Lenin, liderul propagandei comuniste, a fost dată jos de pe soclu. Artistul face o analogie cu mitul lui Hidra, un monstru mitologic care, atunci când îi tăiai un cap, îi creșteau șapte altele la loc.

Femeia responsabilă de gestul extrem este acum cercetată de către autorități.

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, privind o persoană care lovește cu piciorul o statuie din Parcul Voievozilor din municipiul Iași, facem precizarea că polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași s-au sesizat din oficiu cu privire la această situație și vor fi efectuate verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Foto: Adevarul.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top