Connect with us

BACALAUREAT 2022 în județul IAȘI! IATĂ numărul CANDIDAȚILOR înscriși pentru SUSȚINEREA probele scrise

Iasi

BACALAUREAT 2022 în județul IAȘI! IATĂ numărul CANDIDAȚILOR înscriși pentru SUSȚINEREA probele scrise

La nivelul judeţului Iaşi sunt înscrişi 5.077 de candidaţi, iar dintre aceştia, 4.643 sunt din seria curentă şi 434 din seriile anilor precedenţi

În ceea ce priveşte pregătirea examenului, vor fi 18 centre de examinare. cele mai multe dintre ele – 14, fiind în municipiul Iaşi, în timp ce 2 sunt în Paşcani, 1 în Hârlău şi 1 în Târgu-Frumos.

Pentru corectarea tezelor au fost amenajate 3 centre de evaluare în municipiul Iaşi, fiind implicate, în tot ceea ce înseamnă bacalaureat, de la supraveghere la corectură, peste 1.500 de cadre didactice.

„Ca măsuri de adaptare la contextul pandemic şi la modul în care acesta a influenţat desfăşurarea activităţilor didactice, programele de examen au fost modificate. Înscrierile pentru acest examen au avut loc în perioada 23 – 27 mai, iar în perioada 6 – 15 iunie candidaţii au susţinut probele de verificare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, a competenţelor digitale şi a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională”, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 27 iunie (până la ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12 – 18, inclusiv prin mijloace electronice, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

Examenul se va da doar în săli care sunt dotate cu camere funcţionale de supraveghere video şi audio, candidaţii vor scrie doar cu culoarea albastră, iar acolo unde se impune realizarea de scheme sau de desene, se va folosi creion negru.

În sălile de examen se intră fără ghiozdan, rucsac, sacoşă, poşetă etc., nefiind permisă nici aducerea manualelor, a dicţionarelor, notiţelor, însemnărilor sau orice alt mijloc electronic de calcul, stocare sau comunicare, fiind interzisă cu stricteţe utilizarea telefoanelor mobile. Pentru a promova bacalaureatul, un elev trebuie să obţină măcar nota 5 la fiecare dintre probe, şi măcar media 6.00 la probele scrise.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top