fbpx
Connect with us

Bărbat din Iași, salvat de medicii ieșeni după ce a băut antigel în scop suicidar

antigel albastru - News Moldova

Iasi

Bărbat din Iași, salvat de medicii ieșeni după ce a băut antigel în scop suicidar


Un bărbat în vârstă de 49 de ani din Iași a ajuns în stare gravă la spital după ce a băut aproximativ 500 de mililitri de antigel în scop suicidar. Medicii ieșeni de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, împreună cu cei de la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” au reușit să îi salveze viața, în astfel de cazuri de intoxicație fiind nevoie de o intervenție cât mai rapidă

Bărbatul a ajuns la UPU în cursul nopții de vineri, iar familia sa a povestit medicilor că a vrut să se sinucidă. Medicii din UPU l-au tratat pentru intoxicație cu etilenglicol, au fost prelevate probe pentru analize care au fost trimise la Institutul de Medicină Legală, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” pentru tratament.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PSD de Iași, Vasile CÎTEA: „Acești oameni sunt cei care, adesea în liniște, susțin întreaga societate, iar stânga aduce cu ea un angajament real față de nevoile și aspirațiile lor”

„Colegii noștri din UPU ne-au contactat și ne-am mobilizat împreună cu cei de la Anestezie și Terapie Intensivă și Ambulanță, astfel că 20 de minute era pacientul era deja în ATI și în jumătate de oră era începută ședința de hemodializă. Acum este conștient, detubat, cu recuperare aproape completă a statusului funcțional, sperăm că va recupera și funcția renală. Are nevoie în continuare de supraveghere medicală”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al unității medicale.

News Moldova îți recomandă și ...   O nouă direcție în apărarea lui Mihai Chirica în dosarul "Flux": cazul, preluat de un nou avocat!

Ședințele de hemodializă au fost efectuate în trei zile consecutive, iar bărbatul se află acum internat în Secția de Nefrologie. Medicii spun că a contat rapiditatea cu care s-a intervenit în acest caz, fiind necesară o colaborare strânsă între specialiști și unități medicale. Bărbatul va beneficia și de consiliere psihologică pentru a se stabili care au fost cauzele care l-au determinat să recurgă la acest gest.

News Moldova îți recomandă și ...   Implicațiile suportului psihologic în recuperarea medicală a pacientului, Arcadia


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top