Connect with us

Burse suplimentate pentru studenții de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” IAȘI

Iasi

Burse suplimentate pentru studenții de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” IAȘI

Conducerea Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) a decis ca, pe lângă bursele alocate din banii de la bugetul de stat, să mai oferite aproape 200 de burse din venituri proprii, pentru performanțe academice, burse sociale, burse de campus sau burse ocazionale

Pentru rezultatele obținute în semestrul I din anul universitar 2021-2022, la USV Iași vor fi atribuite aproximativ 1000 de burse, dintre care 820 sunt acoperite din fondurile alocate de la buget.

Astfel, putem spune că bursele de performanță academică, științifice, de merit, sociale, de campus și cele pentru activități artistice sau sportive pe care le alocăm studenților noștri sunt asigurate din venituri de la buget și venituri proprii.

Până la sfârșitul acestei săptămâni, vor intra în conturile studenților și bursele pe care am decis să le acordăm din veniturile proprii ale Universității”, a declarat prof. univ. dr. Vasile STOLERU, prorectorul cu activitățile sociale.

Trebuie menționat că USV Iași mai acordă burse, din venituri proprii și pentru studenții de altă cetățenie, de la studii de licență și master, bursieri ai statului român. Astfel, 21 de burse pentru performanțe academice, în valoare de 500 lei fiecare, sunt alocate pentru studenții din Republica Moldova, Ucraina și Turkmenistan.

Mai precizăm faptul că, la USV Iași, bursa socială are o valoare de 700 lei, bursele de merit III, II și I au valori de 750 lei, 850 lei respectiv 900 lei, iar valoarea bursei de performanță academică este de 1200 lei. Bursele din venituri proprii au valoarea de 500 lei, iar bursele pentru performanțe sportive și cultural artistice au valoarea de 825 lei.

Se apreciază că peste 30 la sută dintre studenții de la USV Iași vor fi beneficiarii unei categorii de burse.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top