fbpx
Connect with us

PROFIL DE CANDIDAT: Marius OSTAFICIUC, candidatul AUR la CJ IAȘI – „strategul” din spatele deturnării manifestărilor societății civile din IAȘI (EP.3)

PROFIL DE CANDIDAT: Marius OSTAFICIUC, candidatul AUR la CJ IAȘI - "strategul" din spatele deturnării manifestărilor societății civile din IAȘI (EP.3) - News Moldova

Iasi

PROFIL DE CANDIDAT: Marius OSTAFICIUC, candidatul AUR la CJ IAȘI – „strategul” din spatele deturnării manifestărilor societății civile din IAȘI (EP.3)

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


CONTEXT: Prezentarea platformei și viziunii candidatului în raport cu alegătorii este esențială pentru procesul democratic, consolidând încrederea, mobilizând alegătorii și stimulând dezbaterile politice și sociale relevante pentru bunăstarea comunității.

Prin urmare candidații au fost invitați să răspundă întrebărilor necesare creării următorului

PROFIL DE CANDIDAT

Datele furnizate de către candidați vor fi publicate de către cotidianul News Moldova și revista economică Moldova Invest în perioada martie – iunie 2024, urmând a fi promovate în plan local spre corecta și eficienta informare a alegătorilor.

Ion ȘTEFANOVICI: “O privire analitică în intimitatea partidelor politice” – PROFIL DE CANDIDAT

Numele Candidatului: Marius-Eugen OSTAFICIUC

Poziție pentru care candidează: Președinte al Consiliului Județean Iași

Județ: IAȘI

Ocupație actuală: actual deputat AUR, ex deputat PSD

În primul episod din Campania Profil de Candidat v-ați putut acomoda cu unul dintre politicienii din generația tânără, deputatul exPSd, actual AUR de Iași: Marius Ostaficiuc – PROFIL DE CANDIDAT: Marius OSTAFICIUC, candidatul AUR pentru Consiliul Județean IAȘI (EP.1)  .

În cel de-al doilea episod a-ți putut înțelege „profilul economic” al celui selectat de George SIMION pentru prima poziție la vârful administrației ieșene – PROFIL DE CANDIDAT: Marius Eugen OSTAFICIUC. Candidatul AUR pentru CJ IASI – expert în combinații imobiliare (EP. 2)

Cum arată un stalinist de Bahlui?!

În 2013, Marius Ostaficiuc pune la cale un plan de deturnare a mitingului pentru replantarea teilor din Iași. Planul, departe de a salva imaginea conducerii Primăriei, turna gaz peste un foc care s-ar fi extins până la conducerea centrală PSD.

PROFIL DE CANDIDAT: Marius OSTAFICIUC, candidatul AUR la CJ IAȘI - "strategul" din spatele deturnării manifestărilor societății civile din IAȘI (EP.3) - News Moldova

Înregistrările audio obținute în timpul unei ședințe a PSD Iași, desfășurată pe 26 septembrie 2013, dezvăluiau o strategie concepută de Marius Ostaficiuc, vicepreşedinte al organizaţiei municipale PSD Iaşi, pentru decredibilizarea unui miting programat la Iași pe 4 octombrie 201. Manifestarea  Grupului de Iniţiativă Civică „Iaşul iubeşte teii” urmărea să convingă administraţia locală să replanteze alți tei în locul celor peste 70 de tei tăiaţi în centrul Iaşiului la începutul anului 2013.

Înregistrările au fost obținute ca rezultat al unei investigații realizate de jurnaliștii postului de televiziune Tele M Iași, dar întreaga poveste a făcut deliciul presei naționale fiind o nedorită pată în obrazul ieșenilor

Înregistrarea audio, cu o durată de aproximativ 70 de minute, arată cum Ostaficiuc elaborase în detaliu un plan pentru decredibilizarea protestului prin infiltrarea tinerilor în mişcarea civică. Planul prevedea infiltrarea a circa 400 de membri PSD în rândurile protestatarilor, care să scandeze lozinci împotriva Proiectului Roșia Montană, subiect arzător în acea perioadă, care punea într-o lumină nefavorabilă guvernul PSD condus de Victor Ponta.

PROFIL DE CANDIDAT: Marius OSTAFICIUC, candidatul AUR la CJ IAȘI - "strategul" din spatele deturnării manifestărilor societății civile din IAȘI (EP.3) - News Moldova

Tinerii PSD-işti au primit instrucţiuni precise privind declaraţiile de presă pe care trebuie să le ofere în cadrul protestului și li s-a promis acces la informaţii în timp real de la Poliţia Locală.

Marius Ostaficiuc, către liderii TSD: „Pe data de 4  va fi un miting în special anti cei care au decis să taie teii. Nu mă interesează părerea voastră pro sau contra tei. Nu v-o spun nici eu pe-a mea. N-are rost. Intrăm în nişte discuţii, în nişte polemici … Ne asumăm cu bune şi rele decizile luate de partid şi liderii lui.
Dacă aveţi păreri personale sau nu sunteţi de acord, vă propun să vi le păstraţi şi să nu participaţi la astfel de întâlniri. Noi trebuie să ne apărăm structura de partid.
Există o structură în opoziţie care va iniţia un marş anti cei care au dispus tăierea teilor. Dacă vreţi să discutăm de ce au fost tăiaţi teii, sunt explicaţii şi pro şi contra, logice… Cert e că cel de la partidul ecologist este înregimentat să fie anti… Sunt în grup D., B., I., şapte persoane pe care le cunoaştem foarte bine.. Aceste persoane vor iniţia marşul de protest împotriva administraţiei locale, împotriva dlui Nichita şi Chirica”

OSTAFICIUC: „Trebuie să deviem subiectul de la tei către Roşia Montană”

Marius Ostaficiuc, către liderii TSD: „Noi va trebui să fim prezenţi acolo şi nu vă ascund că va trebui să faceţi parte dintr-o asemenea structură, să milităm pentru alt subiect şi nu contra teilor. Trebuie să deviem subiectul de la tei către Roşia Montană sau către orice alt subiect de actualitate, decât să-l concentrăm anti-administraţia locală

Membru: „Ce înseamnă prezenţa noastră acolo? Riscăm ceva? Mă gândesc că noi, find foarte mulţi, să nu ne «aşezăm» pe ei”.
Ostaficiuc: „Nu riscăm nimic. Chiar dacă pare că îi ajutăm, noi strigăm Roşia Montană, ceea ce e la ordinea zilei (…) Este o deviere de la un subiect care ne deranjează către un subiect care ne deranjează mai puţin

Ostaficiuc, către liderii TSD Iaşi, despre rolurile pe care le vor avea în mitingul de pe 4 octombrie: „Trebuie să spuneţi presei care va fi acolo, şi cred că va fi, păreri de ură categorică împotriva lui Nichita, ori că sunteţi în cârdăşie cu cei trei patru pe care vi i-am spus înainte (Nicuşor Păduraru, Tomaşeschi, Iordache, Dorohoianu). Trebuie să spuneţi: «da, ne-au adus aici, mulţumim domnului cutare că ne-a sprijinit». În felul acesta se transformă toată piaţa într-un bâlci, într-o mişcare politică”

Aflat într-o situație complicată, Marius Ostaficiuc pune la cale o nouă stratagemă: Încearcă să-l convingă pe membrul PSD care realizase înregistrarea, fără să știe că acesta este jurnalist sub acoperire, să susțină în fața camerei de luat vederi că înregistrarea a fost trucată și că a primit bani în schimbul acestui serviciu. 

Ostaficiuc se arăta îngrijorat de posibilile sancțiuni din partea conducerii centrale a partidului „În seara asta, vreau să facem o înregistrare în care Bogdan, cutare, discutăm împreună. Eu spun: Băi băieţi, aţi avut ceva cu mine? Nu, Marius! Eu trebuie să cad bine în primul rând în ochii partidului. Nu mă interesează restul. Nu vreau s-o dau mai departe. În schimb, atunci când sunt nişte deputaţi, fiind membru al Biroulu Naţional… Nu mă pot judeca ăştia de la Iaşi. Mă judecă ăştia de la Bucureşti. Cine sunt eu la Bucureşti?”

Va trebui… Apare Comisia de Integritate. N-are nicio personalitate juridică chestia asta despre care vorbesc. Vor fi patru moşi cu părul alb care ei sunt comisia… Şi o să venim tu, eu, probe, ca la judecată cum ar veni”.

PROFIL DE CANDIDAT: Marius OSTAFICIUC, candidatul AUR la CJ IAȘI - "strategul" din spatele deturnării manifestărilor societății civile din IAȘI (EP.3) - News Moldova

Cu o asemenea „experiență bogată” înregistrată în PSD, George SIMION l-a „uns” pe  Ostaficiuc ca și candidat AUR la Consiliul Județean Iași

Pe 14 februarie 2024, Marius Ostaficiuc a anunțat despărțirea de PSD, un partid al cărui membru a fost timp de 23 de ani, încă din epoca Iliescu-Năstase, un partid pentru care a fost consiler local, județean, deputat, care i-a netezit drumul în carieră dar l-a și folosit în cel mai ordinar mod cu putință.

Dar, se pare că rebuturile PSD (pentru că trebuie subliniat faptul că lui Ostaficiuc i s-a refuzat un nou mandat de parlamentar din partea PSD) sunt excelente variante pentru AUR.

Despărțirile fac parte și ele din politică. După 23 de ani de la înscrierea în rândurile social democrației, am luat decizia să plec din PSD. Nu mă mai simt compatibil aici, la Iași, cu oameni care n-au demonstrat nimic și care confundă politicul cu businessul. Plec dintr-o filială capturată și dintr-un partid care dimineața este la stânga, la amiază la mijloc și seara la dreapta, iar a doua zi o ia de la capăt. Voi rămâne în politică, folosindu-mi energiile și experiența în proiecte prin care să îmi ajut în continuare patria și orașul căruia îi datorez totul, Iașul”, a scris deputatul pe Facebook.

Are șanse reale Ostaficiuc să devină Președintele Consiliului Județean Iași? Revenim cu explicații în materialul următor!


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top