Connect with us

Caz de MALARIE confirmat la IAȘI! Este vorba despre un BĂRBAT care călătorise recent în AFRICA

Iasi

Caz de MALARIE confirmat la IAȘI! Este vorba despre un BĂRBAT care călătorise recent în AFRICA

Un ieșean a fost diagnosticat cu malarie, fiind internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași

Un bărbat de 59 de ani care a călătorit în luna iunie în Camerun (Africa) a fost confirmat cu malarie. Bărbatul este în prezent internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Bărbatul merge în țările tropicale în interes de serviciu și fusese imunizat cu vaccinurile obligatorii pentru țara de destinație. Acesta s-a întors pe data de 13 iunie 2021, iar simptomele au apărut la două săptămâni de la întoarcerea în țară.

Transportul s-a făcut pe ruta Iași – București – Istanbul – Douala și retur.

Omul a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, marți, 20 iulie 2021, în jurul orei 23:30, după ce a stat mai multe zile acasă. În momentul internării, nu prezenta prea multe din simptomele specifice bolii.

Florin ROȘU, managerul Spitalului de Infecțioase Iași: ”În momentul de față, pacientul e stabil din punct de vedere hemodinamic și respirator

Florin ROȘU, managerul Spitalului de Infecțioase Iași a declarat că pacientul de aproximativ două săptămâni a prezentat la domiciliu febră, frison, febra nu a fost termometrizată, avea dureri musculare și, desigur, astenie – oboseală accentuată.

”Pacientul de aproximativ două săptămâni a prezentat la domiciliu febră, frison, febra nu a fost termometrizată, avea dureri musculare și, desigur, astenie – oboseală accentuată.

Ținând cont de antecedentele de călătorie, s-a ridicat suspiciunea de malarie, care s-a și confirmat. În momentul de față, pacientul e stabil din punct de vedere hemodinamic și respirator, este monitorizat în permanență și s-a inițiat tratamentul specific malariei”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Ce este malaria!?

Malaria este o boală infecțioasă des întâlnită în multe zone tropicale și subtropicale. În lipsa măsurilor corespunzătoare de prevenire și tratament, malaria poate evolua către deces.

Malaria este determinată de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium. Parazitul malariei este transmis prin înțepătura femelei țânțarului anofel, în principal între amurg și zori. Femela țânțarului anofel este de dimensiuni mai mici decât masculul, intrând ușor în încăperi prin plase și crăpături.

În principal, malaria se manifestă prin febra apărută la șapte zile de la prima posibilă expunere sau la trei luni (mai rar mai târziu) de la ultima posibilă expunere. Orice febra apărută la mai puțin de șapte zile de la o posibilă expunere nu este cauzată de malarie.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top