fbpx
Connect with us

Caz înduioșător la Iași! O femeie a străbătut mii de kilometri prin țară, reprimind șansa la o viață normală din mâinile medicilor de la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu”!

pacienta - News Moldova

Iasi

Caz înduioșător la Iași! O femeie a străbătut mii de kilometri prin țară, reprimind șansa la o viață normală din mâinile medicilor de la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu”!


Curajul și hotărârea unei femei de 74 de ani, care a căutat să își salveze viața cu determinare și speranță, a făcut-o să ajungă pe mâinile miraculoase ale medicilor de la în cadrul secției de Neurologie a Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, care i-au alinat suferința după ani de chinuri.

După vizite în mai multe spitale, din care a plecat fără să primească un diagnostic corect, destinul i-a dat o șansă după ce a urmărit povestea unui tânăr student salvat printr-o operație pe creier la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Inspirată de această poveste de reușită și speranță, femeia a hotărât să facă același drum către acest spital, unde a fost primită cu brațele deschise de către medicii plini de compasiune și dedicați meseriei lor. Cu o serie de investigații amănunțite, a primit în sfârșit diagnosticul corect – o tumoare pe creier. Deși vestea a fost copleșitoare, acum simțea că are o adevărată șansă la vindecare.

Echipa medicală de la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, prin utilizarea aparatului de radiochirurgie stereotactică de tip Gamma Knife, a schimbat cursul destinului acestei femei și i-a oferit speranța de a învinge boala. Cu încredere în echipa medicală și dorința puternică de a trăi, femeia se pregătește să înfrunte tratamentul cu curaj și încredere.

 Ana CIOBANU, pacientă jud. Hunedoara
“M-a luat o durere groaznică de cap, cu dureri foarte mari. Nu-mi trecea cu nimic. Și am mers la spital, dar nu am zis nimic nici copiilor. Am fost internată la Petroșani. Mi-au spus că nu au ce să-mi facă. Am fost și la București, unde mi-au făcut un CT … da, na. Nu mi-au dat nicio șansă, decât aici, la Iași. Toată lumea… Mi s-a spus că trebuie să fiu operată, e foarte dificil. Am fost de două ori la Petroșani, unde mi-au administrat perfuzii pentru durere. Și nu s-a rezolvat mare lucru. Mi s-au spus că nu depinde de ei, doamnelor. Le mulțumesc și am zis că s-au gândit și la mine. Ce să zic… nu știu cum să mulțumesc. Să-l ajute Dumnezeu în tot ce face. Să-l țină Dumnezeu să ajute lumea. Doar sănătate și să fie puternic și să-i dea Dumnezeu tot ce e mai bun pe lume. Toată lumea este cumsecade, toate asistentele, toată lumea. Eu așa ceva nu am mai văzut. Mă rog la Dumnezeu pentru toată lumea care m-a ajutat.”

În momentul emoționant în care i-a mulțumit medicilor cu lacrimi în ochi pentru eforturile lor, echipa medicală i-a răspuns cu devotament, asigurând-o că vor face tot posibilul pentru a-i alina suferința și a-i reda sănătatea.

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași:
“După ce a fost consultată în mai multe clinici din țară, a ajuns în sfârșit la noi, cu o leziune tumorală la baza craniului, dificil de tratat chiar și pentru posibilitățile noastre, care nu sunt puține. Dar, având în vedere că localizarea și tipul de tumoră erau puțin particulare, ne-am pus reale întrebări în ceea ce privește anatomia patologică. Drept urmare, am procedat la o biopsie endoscopică prin nas, pentru a determina tipul de tumoră și, ulterior, dacă putem aplica radiochirurgie de tip Gamma Knife. Surpriza a fost că am descoperit că este o leziune secundară, probabil că un cancer provenit din altă parte a corpului. Am inițiat deja procedura de radioterapie fracționată în acest caz, adică mai multe ședințe pe parcursul a câtorva zile. Urmează să obținem rezultatul anatomopatologic final, care va veni și acesta într-un timp rezonabil. După aceasta, va trebui să fie tratată într-un centru oncologic pentru patologia de fond. Cazul este o dramă pentru un pacient care a fost tratat inițial ca o sinuzită. A trecut prin mai multe clinici până am reușit să-i punem un diagnostic corect. Acum, are un diagnostic și un tratament, iar noi credem că îi putem îmbunătăți calitatea vieții și să-l sprijinim să treacă mai ușor prin aceste momente critice din viața domniei sale.”

Această poveste demonstrează importanța unui diagnostic corect și a unor tratamente prompte în lupta împotriva bolilor grave. Spitalul de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași continuă să fie un exemplu de angajament față de pacienți și de oferire a serviciilor medicale de înaltă calitate, restabilind speranța și salvând vieți în sufletele celor care se confruntă cu suferința.

News Moldova îți recomandă și ...   Procuror ieșean, investigat pentru acuzații de VIOL după ce dosarul a fost în mod suspect ÎNCHIS. Parchetul General a decis să reia ancheta


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top