fbpx
Connect with us

Cazul șocant al pacientului ars de viu la Socola, în Ajunul Crăciunului: Dosar încheiat fără nici un vinovat

ab130df60e4e3fd1ee433284879d15da - News Moldova

Iasi

Cazul șocant al pacientului ars de viu la Socola, în Ajunul Crăciunului: Dosar încheiat fără nici un vinovat


Cazul îngrozitor al pacientului care și-a găsit sfârșitul într-o cameră a Spitalului de Psihiatrie Socola a fost închis de către procurori. Au fost investigați acuzații de neglijență în serviciu, omor din culpă și distrugere din culpă

Familia defunctului susține însă că există multe aspecte neclare în toată această poveste și aduce acuzații serioase împotriva personalului medical al spitalului.

Potrivit rudelor, pacientul ar fi fost lovit în cap și ulterior a izbucnit incendiul, ca o posibilă tentativă de a ascunde agresiunea. Cu toate acestea, procurorii susțin că pacientul a murit ars în incendiul generat de propria sa țigară.

Primul procuror al Parchetului de lângă Judecătoria Iași urmează să decidă dacă există fundament în ceea ce privește contestația împotriva încheierii dosarului.

Evenimentul tragic care a avut loc în noaptea de 25 decembrie 2020, în care Ionuţ Adrian Turchină și-a pierdut viața, a tras un semnal de alarmă în comunitatea medicală din Iași cu privire la ce se întâmplă în unele spitale.

La ora 2:56 dimineața, un incendiu a izbucnit în camera în care se afla acesta, arzându-l de viu. Potrivit Ziarul de Iași, acesta ar fi fost blocat în interior de către asistenții medicali, după ce fusese anterior percheziționat și dezbrăcat până la lenjeria intimă.

În plus, familia susține că pacientul a fost sedat cu medicamente, după ce a fost adus la Socola de către o patrulă de poliție în urma unui conflict verbal cu soția. Imediat după incendiu, în camera bărbatulului au fost găsite un pachet de țigări nedesfăcut și chiștoace pe jos.

Avocatul familiei, Codrin Stupariu, susține că “s-a constatat că pacientul s-a intoxicat cu fum, dar în sângele său nu a fost găsit monoxid de carbon, specific pentru cei intoxicați în incendii. Cu toate acestea, autopsia a arătat un cheag de sânge în spatele capului, sugestiv pentru o lovitură anterioară incendiului. Avem bănuieli că pacientul, fiind agitat, a fost agresat cu brutalitate de către personalul spitalului, devenind inconștient, iar apoi angajații au declanșat incendiul pentru a ascunde fapta.”

Procurorii au o altă versiune, susținând că incendiul a fost cauzat de o țigară uitată aprinsă de către pacientul care adormise în cameră. Cu toate acestea, familia defunctului are încă întrebări nerezolvate în acest caz.

Aceștia afirmă că în declarațiile personalului medical se menționează că pacientul a încercat să ascundă țigările, dar consideră că aceste detalii sunt false și inventate pentru a acoperi eventuale neglijențe ale personalului. Susțin că este puțin probabil ca un angajat cu experiență de peste 10 ani să fie păcălit de pacient.

Dacă s-ar confirma aceste acuzații, ar putea fi vorba despre neglijență în serviciu și nerespecta

socola 1 - News Moldova

rea atribuțiilor de serviciu. Familia cere o analiză atentă a declarațiilor personalului Institutului de Psihiatrie Socola Iași din data de 25 decembrie 2020, subliniind asemănarea acestora și chiar a stilului de redactare. Aceste asemănări ridică semne de întrebare asupra investigației efectuate de organele penale.

În plus, familia este intrigată de faptul că nu există înregistrări video din acea noapte și susține că acestea ar fi fost cruciale pentru clarificarea circumstanțelor decesului. Consideră că lipsa acestor înregistrări video ar putea să încrimineze personalul Institutului de Psihiatrie Socola Iași care era prezent în noaptea incendiului.

Contactată de reporterii News Moldova, Cristina Dobre, managerul Institutului de Psihiatrie Socola nu a dorit să ofere o declarație. 


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top