Connect with us

Ce VENITURI și cât de BOGAȚI sunt JUDECĂTORII care conduc Curtea de APEL IAȘI!

Iasi

Ce VENITURI și cât de BOGAȚI sunt JUDECĂTORII care conduc Curtea de APEL IAȘI!

În momentul de față, Curtea de Apel Iași, instanță judecătorească în circumscripţia căreia funcţionează Tribunalele Iaşi şi Vaslui, precum şi Judecătoriile Iaşi, Paşcani, Hârlău, Răducăneni, Vaslui, Bârlad şi Huşi  este condusă de președintele Diana Mihaela Cheptene-Micu și vicepreședinții Anda Ciocântă -Crișu și Alina Gianina Prelipcian

Deciziile sunt luate împreună cu cei patru preşedinţi de secţie, colegiul de conducere şi adunarea generală a judecătorilor. Veniturile considerabile, câștigate din munca de judecător, dar și afacerile de familie, i-au făcut pe unii din ei milionari.

Palatul de Justitie Iasi

 

Președintele Curții de Apel, judecătorul Diana Mihaela Cheptene-Micu deține, împreună cu soțul, care este consilier al Filarmonicii Moldova Iași,  două loturi de teren în municipiul Iași și unul în comuna Gherghești din Vaslui

Are o casă de 122 de metri pătrați și un apartament de 83 de metri pătrați, ambele în municipiul Iași.

Familia Cheptene deține două autoturisme, un Volkswagen (2000) și un BMW (2011). La capitolul active financiare, familia președintelui Curții de Apel deține peste 100 de mii de lei și peste 40 de mii de euro, în depozite sau fonduri de investiții.

Pe de altă parte, judecătorul Diana Mihaela Cheptene-Micu menționează și datorii, provenite din credite bancare, de peste 670 de mii de lei. Potrivit ultimei declarații de avere, judecătorul Cheptene a obținut venituri în 2020 de 302 mii de lei, de la  Curtea de Apel Iași, de la Consiliul Superior al Magistraturii dar și pentru activitatea didactică de la Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași.

Vicepreședintele Anda Ciocântă -Crișu, milionară din afacerile familiei

Judecătorul Anda Ciocântă -Crișu este unul dintre cei mai bogați magistrați ieșeni. Deține 17 terenuri în municipiul Iași, în comunele Cosmești, Bucium, Bîrnova, Miroslava, Aroneanu, Victoria, ș.a.

Împreună cu soțul, care este afacerist, deține în municipiul Iași o casă de 598 de metri pătrați și un apartament de 90 de metri pătrați.

În conturi sunt depuși aproape 1,5 milioane de lei iar soțul judecătoarei deține acțiuni la societățile Comdicri SRL, Global Etika SRL, Level V Investment SRL, Conaltura Reality SRL iar împrumuturile acordate în nume personal (investiții) sunt evaluate la peste 14 milioane de lei. Judecătorul Anda Ciocântă are un singur împrumut, din 2006, care se stinge în 2031.

Potrivit declarației de avere, numai în 2020 în conturile familiei s-au rotunjit cu aproape 1,5 milioane de lei, din venituri salariale (Curtea de Apel Iași, Universitatea ”Al. I. Cuza”) și dividende.

Magistrații Prelipcean: trei locuințe, patru terenuri și credite de peste 600 de mii de lei

Judecătorul Alina Gianina Prelipcian, vicepreședintele Curții de Apel Iași și soțul, procuror la Parchetul Militar Iași, au obținut venituri din activitatea de magistrați 465 842 de lei în 2020, potrivit ultimei declarații de avere. Cei doi soți au patru terenuri, cumpărate sau moștenite, în municipiul Iași, comuna Aroneanu, în municipiul Timișoara și în localitatea Jamu Mare (județul Timișoara). Familia are o casă de 227 de metri pătrați și un apartament, în municipiul Iași, un autoturism Toyota Auris, active financiare de aproape 200 de mii de lei dar și datorii de peste 600 de mii de lei, în urma unor credite.

Curtea de Apel Iași, o instanță foarte eficientă, potrivit statisticii. Încărcătură de 506 dosare pe judecător

Potrivit ultimului raport de activitate, pentru anul 2021, Curtea de Apel Iaşi, din perspectiva indicatorilor de performanță statisECRIS, împreună cu instanțele arondate, a fost, în anul 2021, o curte de apel eficientă, iar Curtea de Apel Iași, ca instanță proprie, a fost în anul 2021 o instanță foarte eficientă.

Performanța judecătorilor ieșeni reiese din numărul mare de hotărâri pronunțate și închise (6560 hotărâri din totalul de 6685 hotărâri pronunţate) dar și din numărul mic de dosare care sunt mai vechi de un an (105 de dosare din totalul de 2130). În ultimul an, fapt ce se înscrie în tendința națională, a crescut încărcătura de dosare pentru fiecare judecător.

”506 dosare/judecător în schemă în anul 2021, cu 50 dosare mai mult faţă de 2020, când s-au înregistrat 456 dosare/judecător, reprezentând o tendinţă de creştere cu 10,96%, calculat la numărul de 44 de judecători în schemă. În anul 2021, instanţa a fost învestită cu 6640 dosare nou intrate. Comparând volumul dosarelor nou intrate din anul 2021 cu cel înregistrat în anul 2020 (6047) se constată o creştere cu 9,81%% (+593 dosare)”, se arată în raportul de activitate al Curții de Apel Iași.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top