fbpx
Connect with us

CFR Călători taie masiv din trenuri la Iași! Care sunt cauzele anulării curselor? – MOLDOVA INVEST

cfr-calatori-taie-masiv-din-trenuri-la-iasi!-care-sunt-cauzele-anularii-curselor?-–-moldova-invest

Iasi

CFR Călători taie masiv din trenuri la Iași! Care sunt cauzele anulării curselor? – MOLDOVA INVEST

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


gara cfr iasi - Moldova Invest

CFR Călători a decis să reducă numărul de curse efectuate dinspre și înspre gara Iași, din cauza lipsei de mecanici de locomotivă, dar și pentru a evita riscul de a plăti compensații și penalități.

Conform portalului Club Feroviar, aceste schimbări vor intra în vigoare începând cu data de 13 aprilie 2024 și vor afecta 25 de trenuri regionale care operează în regiunea Iași.

Unele trenuri care nu circulau în zilele de duminică nu vor mai circula nici în zilele de sâmbătă, iar altele care circulau și în weekenduri nu vor mai fi disponibile deloc, precum R5557 Pașcani – Târgu Neamț. Altele curse au fost anulate în preajma Paștelui sau în timpul Săptămânii Mari.

Conducerea centrală a CFR Călători a luat această măsură în urma propunerilor înaintate de conducerea Regionalei CFR Iași.

Nu numai Regionala Iași este afectată de anulări de trenuri din cauza refuzului conducerii centrale a CFR Călători de a mai plăti ore suplimentare mecanicilor de locomotivă.

Șeful CFR Călători, Traian Preoteas,a a emis pe 28 decembrie 2023 o adresă prin care le cere conducerii regionalelor să recurgă la anulări de trenuri în 2024. De asemenea, în vederea ”optimizării activității”, el a cerut la începutul anului ”încadrarea strictă în norma lunară” pentru personalul operatorului feroviar de stat. Adică zero ore suplimentare, inclusiv pentru mecanici.

”Cadrul legislativ incident coroborat cu optimizarea activității pentru anul 2024 conduc la impunerea unor măsuri stricte în ceea ce privește utililizarea forţei de muncă, dar şi a materialului rulant. Astfel, fără a fi limitative, se instituie în sarcina directorilor SRTFC 1-8 şi a șefilor Divizie următoarele măsuri:

  • Organizarea activității personalului aflat în coordonare cu încadrarea strictă în norma lunară, indiferent de compartiment/structura î


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top