fbpx
Connect with us

Cine sunt și cu ce se ocupă? AIMMAIPE IAȘI tocmai a achiziționat echipamente IT de peste 100.000 RON!

Cine sunt și cu ce se ocupă? AIMMAIPE IAȘI tocmai a achiziționat echipamente IT de peste 100.000 RON! - News Moldova

Iasi

Cine sunt și cu ce se ocupă? AIMMAIPE IAȘI tocmai a achiziționat echipamente IT de peste 100.000 RON!


Agenția pentru IMM, Atragere de investiții și Promovarea a Exportului (AIMMAIPE) Iași, organizație aflată în subordinea Ministerului Economiei, a finalizat procedura de achiziție pentru o serie de echipamente IT. În cadrul programului „Sprijin financiar pentru IMM-urile afectate de pandemia Covid-19 prin intermediul sistemului informatic integrat”, Agenția pentru IMM din Iași și-a cumpărat o imprimantă, 5 telefoane mobile Smartphone, 15 desktop-uri și 15 licențe software pentru acestea.

Cine sunt și cu ce se ocupă? AIMMAIPE IAȘI tocmai a achiziționat echipamente IT de peste 100.000 RON! - News MoldovaValoarea totală e echipamentelor IT însumează 103.750 RON, fără TVA. Achiziția a fost împărțită pe 4 loturi, iar 2 firme – UNION CO SRL din Cluj Napoca și MARCO TRANDING SRL din Iași – au furnizat dotările IT.

Potrivit SEAP, prețul unitar pentru un telefon este de 3.500 RON, iar prețul unui desktop de 3.600 RON, ceea ce înseamnă că Agenția pentru IMM din Iași a investit într-un telefon aproape cât pentru un calculator.

Imprimanta costă 12.000 RON, iar prețul unitar al unei licențe este de 1.350 RON. 

Achiziția făcută de AIMMAIPE Iași, eșalonată pe loturi 

  • LOTUL 1 – Licențe software -pachet pentru editare documente, prezentari, foi de calcul, grafică – tip suită aplicații office – 15 buc.; valoarea estimată a lotului este 20.250 RON, fără TVA. Astfel, prețul pe bucată este de 1.350 RON pentru fiecare licență;

  • LOTUL 2 – Telefon mobil tip smartphone compatibil rețea 4G sau superior, GPS incorporat sau similar, slot memorie externă sau salvare date în cloud sau similar, memorie internă min. 64Gb, cameră foto rezoluție minimum 12 mp, identificare și deblocare tip Face id sau Touch id – 5 buc.; valoarea estimată a lotului este de 17.500 RON, fără TVA. Astfel, prețul pe bucată este de 3.500 RON pentru fiecare smartphone;

Cele două loturi în valoarea totală de 37.750 RON au fost adjudecate de UNION CO SRL din Cluj Napoca. 

UNION CO SRL este o firmă din Cluj Napoca înființată în luna iulie a anului 2004. Obiectul principal de activitate al societății este comerțul cu ridicat al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software. Firma este administrată de Agnes DEZSO, care asigură și acționariatul firmei în proporție de 100%.

La capitolul cifre, pentru anul fiscal precedent firma a declarat un profit net de 669.810 RON la o cifră de afaceri de 22.175.819 RON. Societatea are un număr mediu de 20 de angajați.

Cine sunt și cu ce se ocupă? AIMMAIPE IAȘI tocmai a achiziționat echipamente IT de peste 100.000 RON! - News Moldova

  • LOTUL 3 – Computer de birou – Desktop tip all in one (cu sistem pc integrat în monitor): procesor de minimum 2,3 Gh, 8 Gb memorie RAM sau superior, HDD de 1 T, SSD minimum 128 GB, placă video integrată sau dedicată, diagonală ecran minimum 20 inch sau 508 mm, Format Full HD sau superior, sistem de operare preinstalat – 15 buc.; valoarea estimată a lotului este de 54.000 RON, fără TVA. Astfel, prețul pe bucată este de 3.600 RON pentru desktop;
  • LOTUL 4 – Imprimantă multifuncțională monocrom – 1 buc.; valoarea estimată a lotului este de 12.000 RON, fără TVA.

Cele două loturi în valoarea totală de 66.000 RON au fost adjudecate de MARCO TRADING SRL din Iași.

UNION CO SRL este o firmă din Cluj Napoca înființată în luna iunie a anului 1999. Obiectul principal de activitate al societății este „comerțul cu ridicat al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software”. Firma este administrată de Mariu Sebastian STIRCIA. Acesta deține 95% din acțiuni, iar restul de 5% sunt deținute de Beatrice Magdalena STIRCIA.

La capitolul cifre, pentru anul fiscal precedent firma a declarat un profit net de 312.396 RON la o cifră de afaceri de 733.645 RON. Societatea are un singur angajat.

Narcis TĂBĂCARU, directorul executiv la Agenției pentru IMM-uri

Agenția pentru IMM, Atragere de investiții și Promovarea a Exportului Iași este organizată și funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

AIMMAIPE Iaşi are ca obiectiv principal gestionarea tehnică şi financiară a schemelor de minimis implementate prin programe naţionale de sprijinire a înfiinţării de noi întreprinderi şi de susţinere a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, la nivel naţional şi local, potrivit strategiilor guvernamentale pentru susţinerea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi a Programului de guvernare.

Cine sunt și cu ce se ocupă? AIMMAIPE IAȘI tocmai a achiziționat echipamente IT de peste 100.000 RON! - News Moldova

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Iași, AIMMAIPE este condusă de Narcis TĂBĂCARU.

Sub conducerea acestuia, agenția din subordinea Ministerului Economiei a fost implicată în mai multe scandaluri. Potrivit presei locale, Agenția condusă de TĂBĂCARU a fost dată în judecată de o firmă care a pierdut o finanțare de 900.000 EURO din cauza AIMMAIPE Iași.

Agriconsult SRL a trecut prin trei ani de procese ca să demonstreze reaua-credință a funcționarilor. AIMMAIPE Iași a respins finanțarea, după ce inițial o aprobase, pentru că a considerat că expirase certificatul fiscal, o chichiță birocratică. Ministerul a pierdut procesul și a trecut la diminuarea bugetului instituției ieșene. În total, Agriconsult SRL are de recuperat 407.000 de lei. Ce motiv: funcționarii au considerat că certificatul fiscal expirase în ianuarie, dar era valabil și în februarie.


2 Comments

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top