fbpx
Connect with us

Ciprian Bostan va fi noul city-manager al Municipului IAȘI

Ciprian Bostan va fi noul city-manager al Municipului IAȘI - News Moldova

Iasi

Ciprian Bostan va fi noul city-manager al Municipului IAȘI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Un nou administrator public va prelua funcția în Iași începând cu săptămâna viitoare. Așa cum a fost anunțat de ZDI cu ceva timp în urmă, persoana desemnată este Ciprian Bostan, care deține în prezent poziția de lider al grupului de consilieri locali din partea PNL

Conform informațiilor ZDI, Bostan și-a prezentat demisia din postul de consilier local și va începe un contract de management cu primarul Mihai Chirica începând cu 15 aprilie. În urma acestei demisii, în cadrul Consiliului Local (CL), Bostan va fi înlocuit de Alexandru Ciochină, o decizie deja luată de către membrii Partidului Național Liberal (PNL) într-o ședință desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute. Înlocuirea lui Bostan va fi realizată rapid în cadrul CL, astfel încât primarul să nu își piardă majoritatea în cadrul acestui organ deliberativ în timpul campaniei electorale.

Atribuțiile viitoare ale lui Bostan urmează să fie stabilite de către primarul Iașului: acestea pot avea un caracter „simbolic” (de reprezentare, similar cu rolul actualului administrator public, Petru Movilă) sau pot implica o implicare directă în gestionarea activităților Primăriei pe anumite domenii.

Deși este posibil ca Bostan să fie inclus în lista de consilieri locali propusă de PNL pentru alegerile locale viitoare, sursele ZDI indică faptul că acesta va rămâne în funcția de administrator public. Acest lucru înseamnă că se va retrage din viitorul Consiliu Local, care își va începe activitatea în toamnă – chiar dacă alegerile au loc în iunie, noul primar și consiliul deliberativ își vor prelua atribuțiile la sfârșitul lunii septembrie.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top