fbpx
Connect with us

City-managerul Iaşului în CENTRUL unui nou SCANDAL violent – este ACUZAT că a strâns de gât un fost coleg

City-managerul Iaşului în CENTRUL unui nou SCANDAL violent - este ACUZAT că a strâns de gât un fost coleg - News Moldova

Iasi

City-managerul Iaşului în CENTRUL unui nou SCANDAL violent – este ACUZAT că a strâns de gât un fost coleg

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Petru Movilă, city manager al municipiului Iaşi şi fost şef al PMP Iaşi, este acuzat de un fost coleg de partid că l-a agresat

Scandalul a avut loc chiar la sediul partidului, iar protagonişti au fost Petru Movilă şi Dan Ştefan, miza fiind preluarea sediului şi a documentelor partidului.

Cei doi au fiecare o altă versiune asupra modului în care s-a defăşurat scandalul şi au depus plângeri la Poliţie.

Conform lui Dan Ştefan cel care s-a manifestat violent a fost Petru Movilă, care l-ar fi îmbrâncit şi strâns de gât.

“În jurul orei 13.50 am mers la sediul PMP pentru a vorbi cu domnul Petru Movilă când poate preda sediul, având în vedere că somaţia de evacuare a fost înmânată dumnealui pe 1 aprilie, şi au trecut 30 zile fără nici un răspuns. Precizez că predarea trebuie făcută către mine, Dan Ştefan, sau Coţofană Constantin, deoarece noi facem parte din conducerea provizorie numită la Iaşi de domnul preşedinte al partidului Cristian Diaconescu.

City-managerul Iaşului în CENTRUL unui nou SCANDAL violent - este ACUZAT că a strâns de gât un fost coleg - News Moldova

Am pornit înregistrarea pe telefon, am intrat în sediu, acolo am văzut două femei, am întrebat de domnul Movilă, moment în care acesta a apărut din sala de şedinţe şi a strigat către mine că nu avem ce vorbi, că nu vorbeşte cu nesimţiţii.

“Eu am adus înştiinţarea de evacuare de la executor şi aş vrea să vorbim cum o putem rezolva”, i-am spus. A strigat să ies afară. Am văzut că nu am cu cine vorbi, am ieşit pe uşa din sediul partidului. Acesta m-a urmat pe culoar, s-a repezit la mine, m-a apucat de gât cu o mână, m-a împins şi m-a lovit peste ochiul drept. Am căzut pe spate pe balustrada de la scări”, susţine Dan Ştefan, citat de ziaruldeiasi.ro

Acesta a mai afirmat că a depus plângere la Poliţie pentru agresiune şi că şi-a scos şi certificat medical pentru a atesta leziunile suferite.

De partea cealaltă, Petru Movilă a declarat că el este victima unei campanii de denigrare, hărţuire şi provocare din partea lui Dan Ştefan.

Movilă susţine că şi el a depus plângere la Poliţie, pentru că ar fi fost ameninţat şi înjurat, şi spune că doar l-a împins pe oponentul său.

Scurt istoric

Nu este pentru prima dată când numele lui Petru Movilă apare în presă asociat cu scandaluri mai mult sau mai puţin violente.

Astfel, anul trecut, presa a consemnat că Petru Movilă a fost obligat de instanţă să-şi recunoască fiul după doi ani de la naşterea acestuia.

Copilul provenea dintr-o relaţie cu o fostă iubită, relaţie consumată în perioada în care Movilă era căsătorit.

Fosta iubită, o avocată care era şi vicepreşedinte al PMP Iaşi, filială condusă de Movilă, a apelat la testul ADN, iar o instanţă de la Tribunalul Iaşi a decis că micuţul va purta numele tatălui.

City-managerul Iaşului în CENTRUL unui nou SCANDAL violent - este ACUZAT că a strâns de gât un fost coleg - News Moldova

Sentinţa nu era definitivă, iar Petru Movilă declara la vremea respectivă, pentru Realitatea PLUS:

„Voi respecta tot ce spune legea, nu voi intra în nicio polemică. S-au spus foarte multe neadevăruri. Viața mea privată este foare importantă. Nu discut subiectul. Este o situație incomodă, eu voi face tot ce legea va stabili. Viața mea nu este o telenovelă pe care să o vadă toată lumea. Voi fi un om responsabil, nu este un subiect care să îmi facă plăcere. Sunt un om cu bune și cu rele care poate a greșit, dar în viața mea publică am respectat legile țării”.

Pe vremea când era deputat, în 2011, numele lui Movilă a apărut într-un scandal provocat de un membru al lumii interlope.

Atunci, Movilă a susţinut că a fost agresat chiar în curtea propriei locuinţe.

„A intrat la mine spunând că i s-a furat un telefon în zonă, că nişte copii i l-au furat, l-am rugat să iasă din curte şi să vorbească frumos. Ţipa, vocifera, ameninţa în stânga şi în dreapta. M-a ameninţat cu o bâtă de baseball, m-a lovit, iar când a auzit sirenele poliţiei a plecat”, declara Movilă la vremea respectivă pentru mondonews.ro.

Numire SURPRIZĂ în administrația locală IEȘEANĂI! Primarul Mihai CHIRICA l-a numit oficial CITY MANAGER pe fostul deputat PMP, Petru MOVILĂ

 


Continue Reading
You may also like...

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top