Connect with us

CJ IAȘI a aprobat trecerea Spitalului Mobil de la LEȚCANI în administrarea ISU! Unitatea MEDICALĂ rămâne ÎNCHISĂ

Iasi

CJ IAȘI a aprobat trecerea Spitalului Mobil de la LEȚCANI în administrarea ISU! Unitatea MEDICALĂ rămâne ÎNCHISĂ

Aleșii județeni ieșeni au aprobat în ședința de ieri (21.07-n.r.), trecerea Spitalului de la Lețcani în administrarea ISU

Consiliul Județean Iași a aprobat, în ședința de plen de miercuri (21.07-n.r.), trecerea Spitalului Mobil de la Lețcani din administrarea Spitalului de Boli Infecţioase în administrarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență (ISU).

Proiectul de hotărâre privind „acordarea mandatului special reprezentanţilor judeţului Iaşi din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) Euronest în vederea întreprinderii demersurilor legale şi a aprobării actelor juridice necesare pentru rezilierea contractului de comodat nr.1936/2020, încheiat între Euronest şi Spitalul Clinic de Boli Infecțioase şi transmiterea în folosința ISU Iași a Spitalului Mobil Modular” a primit votul consilierilor PNL, PMP și PSD. 

Singurii care s-au abținut de la vot și au dorit și scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, au fost consilierii județeni USR.

Florin ROȘU, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași: ”Nu vom mai răspunde financiar de această unitate medicală

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Florin ROȘU a declarat că prin rezilierea contractului, spitalul de infecțioase nu va mai răspunde financiar de Spitalul de la Lețcani. ”Rezilierea contractului cu proprietarul înseamnă că nu vom mai răspunde financiar de această unitate medicală“, a precizat Florin ROȘU, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

ISU Iași: ”Unitatea medicală va face parte din rezerva națională de protecţie civilă şi va asigura o reacţie rapidă în caz de pandemii

Reprezentanții ISU Iași au declarat că procedura de predare-primire este în curs de inițiere, iar modul de operaționalizare a spitalului mobil va fi stabilit după terminarea recepției care va fi efectuată de o comisie de specialiști din domeniu.

„Suportul logistic al spitalului va fi asigurat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi iar actul medical va fi întreprins de cadre medicale detașate prin ordin al comandantului acţiunii la nevoie.

De asemenea unitatea medicală va face parte din rezerva națională de protecţie civilă şi va asigura o reacţie rapidă în caz de pandemii sau accidente colective sau dezastre, putând fi dislocată acolo unde situaţia impune”, au declarat reprezentanții ISU Iași. 

VEZI AICI: 

Veşti SUMBRE pentru nemţeni: Dialogul surzilor la LEŢCANI. Şanse MINIME ca spitalul să fie REDESCHIS curând

Unele paturi au plecat spre Neamţ

Să mai amintim că o parte dintre paturile ATI au plecat deja spre Neamţ, pentru a fi dotată secţia ATI din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, astfel încât devine greu de crezut că spitalul va mai funcţiona vreodată în condiţiile şi pentru scopul declarat în momentul în care a fost achiziţionat. Pe bani deloc puţini, fiind vorba de 13 milioane de euro.

Despre situaţia spitalului mobil, despre bâlbele autorităţilor şi despre promisiunile neonorate, despre numeroasele semne de întrebare legate de achiziţia în sine şi calitatea ei, www.newsmoldova.ro a scris  numeroase articole:

Corpul de control al PREMIERULUI, la Spitalul de la LEŢCANI! Ce se va alege de o INVESTIŢIE de 13.000.000 de EURO?

Directorul EURONEST, Alina POPA: Din 19 martie SPITALUL de la LEȚCANI este OPERAȚIONAL

Şi a realizat emisiuni în care a încercat să vă ofere răspunsul la întrebarea legitimă: va mai fi vreodată operaţional acest spital aşa cum s-a promis de mai toţi cei implicaţi?

VEZI AICI: 

 

Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top