Connect with us

CJ IAȘI dorește să obțină 75 de milioane de EURO pentru modernizarea AEROPORTULUI

Iasi

CJ IAȘI dorește să obțină 75 de milioane de EURO pentru modernizarea AEROPORTULUI

Investiții de 75 de milioane de euro la aeroportul din Iaşi

Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe, împreună cu vicepreședintele Marius Dangă și consilierul județean Romeo Vatră au prezentat astăzi într-o conferință de presă cele mai importante proiecte care se vor regăsi pe ordinea de zi la viitoarea ședință a Consiliului Județean, ce va avea loc pe 24 februarie.

În urma întâlnirii Consiliului de Administrație al R.A. Aeroportul Internațional Iași din 15 februarie s-a decis ca, dintre cele 3 scenarii propuse pentru dezvoltarea aeroportului, să se supună aprobării Scenariul 2 – Construirea de facilități suplimentare și creșterea capacității de procesare a terminalelor existente din amplasamentul actual, ce presupune: extinderea suprafețelor de mișcare și a terminalelor de pasageri, realizarea unor noi căi de acces care să asigure legătura aeroportului cu Municipiul Iași și zonele limitrofe, extinderea capacității de parcare pentru autoturisme și crearea de facilități cargo.

Până în anul 2023, ieşenii vor avea practic un nou aeroport, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi,

Costel Alexe, precizând că investiţiile în acest proiect, nu vor depăşi suma de 75 de milioane de euro.

”Până în 2023 ieşenii vor avea practic un nou aeroport. Dezvoltarea Aeroportului se va face pe actualul amplasament. Proiectul îl vom depune spre finanţare la Comisia Europeană şi nu va depăşi suma de 75 de milioane de euro”, a declarat Costel ALEXE.

Potrivit președintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Costel ALEXE,  proiectul este unul amplu şi presupune extinderea terrminalului, realizarea de noi legături de acces între aeroport şi municipiul Iaşi şi extinderea capacităţii pentru parcare de la aeroport.

”Până ce vom reuşi ca Iaşiul să fie conectat de vestul ţării şi de Europa prin autostrăzi, aeroportul din Iaşi va fi principala poartă de comunicare”, a mai declarat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

To Top