Connect with us

CJ IAȘI oferă 1.000.000 LEI pentru ONG –uri! Este cel mai mare BUGET din ultimii ANI

Iasi

CJ IAȘI oferă 1.000.000 LEI pentru ONG –uri! Este cel mai mare BUGET din ultimii ANI

CJ IAȘI va aloca cel mai mare buget pentru proiectele de ONG –uri

Consiliul Județean Iași va aloca pentru prima dată în ultimii ani, cel mai mare buget pentru proiectele de ONG –uri, potrivit prevederilor legii nr. 350/2005.

Astfel, în anul 2021, va fi disponibil 𝟭 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗻 𝗹𝗲𝗶, comparativ cu 300 mii lei în 2020 și 50 mii lei în anul 2019, pentru proiecte culturale și sociale, activități de tineret, proiecte educaționale, de promovare turistică, pentru ATOP și sport, unele dintre aceste domenii fiind finanțate pentru prima dată.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE a declarat că a avut o întâlnire cu reprezentanții Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași (FONSS), dar și cu reprezentanți ai societății civile și ONG-urilor din Iași pentru a discuta despre cum putem organiza cât mai bine procesul de finanțare și a stabili un calendar preliminar de lucru.

În acest context, ALEXE  a declarat că își dorește ca rata de absorbție a fondurilor să fie cât mai mare și astfel să fie generate proiecte care să aibă impact real pentru comunitate.

Totodată, acesta a ținut să sublinieze că nu își dorește să fie repetată situația de anul trecut, când au fost accesați doar 25 mii lei din cei 300.

”Ne dorim cu toții ca rata de absorbție a fondurilor să fie cât mai mare și astfel să fie generate proiecte care să aibă impact real pentru comunitatea noastră și să aducă plus valoare. Nu vreau să repetăm situația de anul trecut, când au fost accesați doar 25 mii lei din cei 300.  

Am lansat ghidul de finanțare în dezbatere publică pe care îl puteți consulta pe site-ul Consiliului Județean (găsiți link-ul în comentarii).

Sper să primim cât mai multe sugestii, să rezulte un ghid complet, dar și flexibil și comunitatea noastră să aibă în final de câștigat de pe urma tuturor viitoarelor proiecte”, a declarat președintele CJ Iași, Costel ALEXE.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top