fbpx
Connect with us

Compania Antibiotice Iași a trimis medicamente și dezinfectanți în zonele afectate de cutremurele din Siria

332790861 512225317769673 3692788541447026580 n - News Moldova

Iasi

Compania Antibiotice Iași a trimis medicamente și dezinfectanți în zonele afectate de cutremurele din Siria


La propunerea Ministerului Sănătății, sâmbătă, 25 februarie 2023, sunt transportate, conform Hotărârii CNSU, medicamente și materiale sanitare pentru ajutorarea populației afectate de cutremurele devastatoare din Siria

Este vorba despre antibiotice, analgezice, antiinflamatoare și alte medicamente necesare tratării pacienților din această țară.
“Doresc să îmi exprim din nou solidaritatea și compasiunea pentru victimele cutremurelor dezastruoase care au avut loc recent. Răspunsul rapid la apelul umanitar lansat către producătorii de medicamente în vederea donării de produse farmaceutice și materiale sanitare, a fost înregistrat din partea companiilor farmaceutice Antibiotice Iași, Terapia SA și Zentiva SA cărora le mulțumesc pentru ajutorul oferit”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
Cei 52 de paleți cu medicamente au fost colectați și pregătiți de compania C.N. Unifarm SA, prin Centrul Național Farmaceutic recent înființat.
Transportul medicamentelor către aeronavele militare a fost realizat de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cărora le mulțumim. Medicamentele sunt transportate astăzi pe cale aeriană cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale conform Hotărârii CNSU.
“Solidaritatea nu are granițe! Am răspuns apelului Ministerului Sănătății din România pentru ajutorarea populației din zonele afectate de cutremurele devastatoare din luna februarie a acestui an.
Ajutorul nostru umanitar a constat în medicamente de strictă necesitate în situații de urgență, respectiv antibiotice orale și injectabile, medicamente cardiovasculare, analgezice și dezinfectanți”, au transmis reprezentanții Antibiotice Iași.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top