Connect with us

Condamnare DEFINITIVĂ la ÎNCHISOARE pentru 9 INDIVIZI care OBLIGAU copii să FURE în IAȘI și PARIS

Iasi

Condamnare DEFINITIVĂ la ÎNCHISOARE pentru 9 INDIVIZI care OBLIGAU copii să FURE în IAȘI și PARIS

Curtea de Apel Iaşi a hotărât menţinerea pedepselor cu închisoarea, cuprinse între 4 ani şi 9 ani şi 10 luni, decise în primă instanţă de Tribunalul Iaşi, pentru 9 membri ai unei grupări care obliga minori să fure în Iaşi şi Paris

„Prin sentinţa penală din 9 decembrie 2020 a Tribunalului Iaşi, s-a dispus condamnarea a 9 inculpaţi, trimişi în judecată prin rechizitoriul din data de 9 noiembrie 2017 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, la pedepse cu închisoarea în regim de executare, cuprinse între 4 ani şi 9 ani şi 10 luni.

Prin aceeaşi hotărâre, s-a dispus obligarea inculpaţilor la plata către părţile civile a unor despăgubiri civile cu titlu de daune morale în cuantum de 30.000 lei, confiscarea sumei de 17.398 de euro şi obligarea la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 82.700 lei.

Hotărârea instanţei de judecată a rămas definitivă prin decizia penală din data de 23 iunie 2022 a Curţii de Apel Iaşi”, informează un comunicat de presă.

Se pare că în perioada 2015 – 2017, pe raza municipiului Iaşi, a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat pe linia traficului de minori. Capii reţelei exploatau minori cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, care erau obligaţi să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale. Ulterior bunurile erau însuşite de către membrii grupului.

Membrii grupului și-au determinat propriii copii minori, uneori prin violenţă, ca, zilnic, să se deplaseze pe raza municipiului Iaşi, cu predilecţie în mijloacele de transport în comun, staţiile R.A.T.P. şi în incinta marilor complexe comerciale unde, în grup, comiteau furturi din buzunare sau din genţi, constând în portofele, aparate telefonice, sume de bani.

De asemenea, s-a reținut faptul că, o parte dintre persoanele vătămate minore au fost transportate în Franța, Paris, unde au determinate să comită fapte de furt, fiind vizați turiştii aflaţi în locurile aglomerate din centrul oraşului.

Bunurile sustrase și sumele de bani au fost expediate din Franţa în România prin intermediul coletelor, unor terțe persoane sau prin sistemul de transfer monetar internaţional.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top