fbpx
Connect with us

Un bărbat din Iași condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru uciderea concubinei sale

pppppppp - News Moldova

Iasi

Un bărbat din Iași condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru uciderea concubinei sale


Un bărbat din Iași, condamnat inițial pentru uciderea concubinei sale, nu a reușit să convingă judecătorii Curții de Apel să fie mai îngăduitori

Aceștia au confirmat sentința inițială, astfel că Petru Vrăjmașu va petrece următorii 15 ani în închisoare.

Vrăjmașu locuia în satul Poiana Mărului din comuna Cotnari împreună cu o femeie care era separată de soțul ei și cu unul dintre copiii săi. Bărbatul lucra sezonier în sat sau în străinătate. Femeia cheltuia alocația fiicei sale pe băuturi și țigări. Ea obișnuia să meargă regulat la un vecin pentru a-i ajuta în gospodărie, fiind răsplătită cu mâncare și băuturi alcoolice.

News Moldova îți recomandă și ...   Procuror ieșean, investigat pentru acuzații de VIOL după ce dosarul a fost în mod suspect ÎNCHIS. Parchetul General a decis să reia ancheta

Aceste vizite declanșau frecvent accesuri de gelozie din partea concubinului. Situația a culminat în octombrie anul trecut, când Vrăjmașu a agresat violent femeia cu pumni și apoi cu o coadă de furcă. În cele din urmă, a strangulat-o. Inițial, agresorul a susținut că femeia a decedat din cauza consumului de alcool și a cirozei. Ulterior, și-a recunoscut vinovăția în fața judecătorilor Tribunalului, care l-au condamnat la 15 ani de închisoare.

Decizia a fost contestată de către Vrăjmașu la Curtea de Apel. El a solicitat o pedeapsă mai ușoară, considerând că cei 15 ani de închisoare sunt prea mulți, având în vedere circumstanțele crimei și faptul că și-a recunoscut și regretat fapta. Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea între 10 și 20 de ani pentru omor. În cazul în care victima este un membru al familiei, pedeapsa poate fi majorată cu o pătrime, ajungând până la 25 de ani de închisoare. Judecătorii Curții de Apel au considerat că cei 15 ani de închisoare stabiliți inițial pentru Vrăjmașu nu reprezintă o pedeapsă excesivă, mai ales că recunoașterea vinovăției s-a produs numai în fața instanței.

News Moldova îți recomandă și ...   Marius Bodea, senator USR: "Peste Iași s-a așternut Epoca de Gheață a investițiilor. Șantierele au împietrit!"

Curtea apreciază că acțiunile violente comise de inculpat au fost deosebit de grave, intense și aplicate fără ezitare, cu intenția clară de a pune capăt vieții concubinei sale. Reducerea pedepsei nu este justificată, deoarece inculpatul a arătat o incapacitate de a respecta normele de conviețuire în cadrul familiei și o lipsă de respect față de dreptul la viață al partenerului său, ceea ce evidențiază un nivel ridicat de pericol social și impune o reacție fermă din partea autorităților prin aplicarea pedepsei stabilite de instanța de fond”, au declarat judecătorii. Aceștia au concluzionat că Tribunalul a analizat în detaliu toate circumstanțele faptei, precum și comportamentul inculpatului.

News Moldova îți recomandă și ...   Decesul tânărului de 17 ani din Iași în urma consumului de energizante, semnal de alarmă! Avertismentul medicilor

Nimic din ceea ce a afirmat Vrăjmașu în argumentele sale de apel nu a adus nicio informație nouă care să nu fi fost deja luată în considerare de către Tribunal. În aceste condiții, apelul condamnatului a fost respins, iar sentința inițială a devenit definitivă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top