fbpx
Connect with us

Consilier județean din Iași, arestat alături de cei doi fii! Acuzați de CĂMĂTĂRIE și ȘANTAJ

Consilier județean din Iași, arestat alături de cei doi fii! Acuzați de CĂMĂTĂRIE și ȘANTAJ - News Moldova

Iasi

Consilier județean din Iași, arestat alături de cei doi fii! Acuzați de CĂMĂTĂRIE și ȘANTAJ

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Costică Lupu, consilier județean din partea PSD și fost membru al Partidei Rromilor “Pro-Europa”, a fost reținut în urma unei operațiuni desfășurate de polițiștii din Negrești, la sfârșitul săptămânii trecute

El și cei doi fii ai săi, Narcis Lupu și Elvis Iosif Lupu, sunt suspectați că au practicat camăta și șantajul în perioada 2021-2024. Acuzațiile includ acordarea de împrumuturi neautorizate și percepea dobânzi ilegale de până la 100%, folosind amenințări cu violența pentru a-și recupera banii.

Pe data de 10 mai, au avut loc trei percheziții domiciliare în Negrești, unde au fost găsite arme albe și sume de bani în valoare de peste 26.000 de lei. Ulterior, cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar sâmbătă au fost prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Costică Lupu, care a intrat în legislativul județean după protocolul dintre PSD și Partida Rromilor, a fost nevoit să se reorienteze politic după arestarea fostului președinte al Consiliului Județean, Bobi Brătianu. El și-a angajat cei doi fii în instituțiile locale, chiar dacă unul dintre ei avea antecedente penale. Comunitatea din Negrești nu a fost surprinsă de arestarea lor, considerând că era doar o chestiune de timp până când vor fi prinși de autorități.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top