Connect with us

Consilierii locali IEȘENI, convocați ASTĂZI la ședință! 1.000.000 LEI vor fi alocați pentru modernizarea TERENULUI sintetic al Stadionului ”Emil Alexandrescu” IAȘI

Iasi

Consilierii locali IEȘENI, convocați ASTĂZI la ședință! 1.000.000 LEI vor fi alocați pentru modernizarea TERENULUI sintetic al Stadionului ”Emil Alexandrescu” IAȘI

Aleșii locali ieșeni, convocați astăzi (22.07-n.r.), în ședință ordinară a Consiliului Local

Aleșii locali ai Iașului sunt convocați în ședință extraordinară astăzi, 23 iulie, la ora 10:00. În cadrul ședinței, aleșii locali trebuie să dezbată și să supună spre aprobare 31  proiecte de hotărâre.

Printre proiectele care se vor regăsi pe masa aleșilor locali putem enumera: acordarea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Iași lui Marcel Gutman, dar și Rodicăi Mandache.

Pe ordinea de zi se regăsește și o hotărâre privind rectificarea bugetului general al Municipiului Iași pe anul 2021, dar și aprobarea documentației de autorizare a lucrărilor de intervenție și indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea mai multor străzi din municipiul Iași, dar și a pasajului Socola.

Totodată pe ordinea de zi va fi supus votului și un proiect care are ca obiectiv final modernizarea terenului sintetic al Stadionului ”Emil Alexandrescu” Iași.

1.000.000 LEI pentru modernizarea terenului sintetic al Stadionului ”Emil Alexandrescu” Iași

Stadionul ”Emil Alexandrescu” Iași a fost inaugurat în urma cu aproximativ 15 ani, iar de atunci nu a mai beneficiat de îmbunătățiri.

Potrivit proiectului de hotărâre suma totală alocată pentru acest proiect este de un milion de lei, cu TVA, iar firmele care doresc să participe la licitația de execuție a lucrărilor pot depune oferte până pe 4 august.

Lucrările de modernizare vor consta în decopertarea gazonului sintetic existent, montarea de gazon sintetic nou (cu granule de nisip și granule de cauciuc), precum și montarea a două seturi de porți de joc (cu plase) și a două bănci de rezerve (fiecare a câte 14 locuri).

Gazonul sintetic va fi realizat în conformitate cu normele Uniunii Europene, agreat de Federația Internațională de Fotbal și Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) ca alternativă a gazonului natural. Suprafața care va fi înlocuită cu gazon sintetic este de 6.135 metri pătrați, terenul de joc având lungimea de 91,10 metri și lățimea de 62,15 metri.

”Folosit la maximum de echipa de seniori şi grupele de copii şi juniori ale Clubului Sportiv Municipal Politehnica pentru meciurile oficiale şi amicale ale viitorilor fotbaliști ai Iaşului, dar şi de echipa de fete Navobi sau de grupele de juniori ale Liceului cu Program Sportiv din Iaşi, starea terenului s-a degradat, a intervenit uzura, fiind imperios necesare lucrări de modernizare a gazonului sintetic”, se arată în caietul de sarcini întocmit de reprezentanții municipalității.

Actrița ieșeană Rodica MANDACHE și conf. univ. dr. ing. Marcel GUTMAN – vor fi numiți cetățeni de onoare ai municipiului IAȘI

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăzi (22.07-n.r.), vor fi mai multe proiecte de hotărâre de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași.

Sunt propuși pentru a primi această distincție, conf. univ. dr. ing. Marcel Gutman, actrița Rodica Mandache și toate personalitățile distinse cu titlul de Doctor Honoris Causa de către universitățile ieșene.

Conf. univ. dr. ing. Marcel Gutman, născut la Iași, la 30 decembrie 1929, este o personalitate marcantă a comunității învățământului tehnic superior românesc. Totodată, este unul dintre supraviețuitorii Pogromului de la Iași.

Rodica Mandache s-a născut la Iași, pe 13 aprilie 1943. A absolvit actoria la Facultatea de Teatru din cadrul Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, la clasa maestrului Octavian Cotescu. În 2007 a primit premiul UNITER pentru cea mai bună actriță într-un rol secundat, pentru rolul Adel din piesa „Joi.megaJoy”, de Katalin Thuroczy (Teatrul Odeon), iar în 2020 premiul UNITER pentru întreaga activitate.

143.316 LEI pentru publicării mai multor lucrări academice

Potrivit ordinei de zi, un alt proiect vizează ca municipalitatea să încheie un acord de parteneriat cu Academia Română în vederea publicării mai multor lucrări academice.

Potrivit proiectului de hotărâre este vorba despre lucrări care aparțin seriilor:  „Civilizația Românească”, „Basarabica”, „Centenarium” și „Documente privind istoria românilor – Colecția Hurmuzaki”, precum și apariția părții a II-a „Micului dicționar toponimic al Moldovei (structural și etimologic) ” – „Toponome descriptive”.

Suma solicitată de instituția condusă de academicianul Ioan Aurel Pop pe care aleșii locali trebuie să o aprobe este de 143.316 lei.

Revenim cu detalii după ședința de astăzi!

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top